Gulbenes novadā skolēnu autobusi "nobraukti līdz kliņķim"; plāno iegādāties mazlietotu transportu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Skolēnu autobuss.
Skolēnu autobuss. Foto: Lita Krone/LETA

Gulbenes novadā skolēnu autobusi ir nolietoti, bet pašvaldība neplāno iegādāties pilnīgi jaunus transportlīdzekļus – tā vietā viņi remontēs esošos. Tāpat pašvaldība plāno pirkt mazlietotus autobusus, ziņo portāls "Dzirkstele".

Šis jautājums tika diskutēts Gulbenes novada domes finanšu komitejas sēdē 20. janvārī.

Kā vēsta portāls, diskusiju aizsāka novada deputāte Guna Pūcīte, kura uzsvēra, ka skolēnu pārvadājumi un autobusi ir ļoti sāpīgs jautājums. "Skolēnus pārvadājošie autobusi, kuri diendienā brauc pa Gulbenes novada lauku ceļiem, ir nobraukti līdz kliņķim," sacīja deputāte. Viņa esot uzsvērusi, ka problēma ir ne tikai ar nolietotajiem autobusiem, bet arī to autovadītājiem – tos ir grūti atrast, turklāt šoferiem nepieciešams palielināt atalgojumu. Novada domes priekšsēdētājs Andis Caunītis piekrita Pūcītei par šo problēmu.

Savukārt pašvaldības Grāmatvedības nodaļas vadītāja Aija Kļaviņa informēja, ka skolēnu transporta remontam pašvaldības budžetā šogad ir paredzēts finansējums. Arī Caunītis uzsvēra, ka nauda remontiem ir plānota.

"Ar šāgada budžetu iepriekšējā periodā visus atliktos darbus neatrisināsim,” sēdē pauda Caunītis. Viņš, kā vēsta portāls, atklāti teica – šogad nāksies “pagaidām lāpīties”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu