Kultūras ministrs: Akustiskā koncertzāle ir viena no manām visaugstākajām prioritātēm (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Nacionālās akustiskās koncertzāles projekta Attīstības komiteja vienojusies par atbalstu Rīgas Kongresu nama pārbūvei par koncertzāli. Tagad projekta realizācijai vēl jāsaņem valdības atbalsts. Kultūras ministrs Nauris Puntulis uzsver, ka akustiskā koncertzāle ir viena no viņa visaugstākajām prioritātēm un ir apņēmības pilns konkursu izsludināt šīs valdības laikā, trešdien, 2. februārī, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" pauda ministrs.

Puntulis uzsvēra, ka koncertzāle jau ilgstoši ir bijusi viena no viņa visaugstākajām prioritātēm. "Sarunas koalīcijas sanāksmē un Ministru kabinetā vēl ir priekšā, bet man būtu grūti iedomāties, ka sadarbības sanāksmē varētu būt citādāks lēmums."

Viņš apgalvoja, ka nemēģināja iejaukties un kontrolēt Arhitektu savienības darbu līdz rezultātu pasludināšanai. "Arī pats neizjutu [no kāda puses neveselīgu interesi realizēt šo projektu kādā konkrētā vietā]."

Tikmēr Latvijas Arhitektu savienības prezidents Juris Poga norādīja, ka Latvijā un Rīgā ir laba pieredze pārbūves projektos, viens no labākajiem piemēriem ir Latvijas Nacionālais mākslas muzejs. "Tur parādās iespējas, ko var izdarīt ar laikmetīgiem paņēmieniem, saglabājot mājas apjomu un interjeru. Es domāju, ka tas pats ir iespējams Kongresu namā."

"21. gadsimtā ir izcili akustiķi, un es neredzu nevienu iemeslu, lai viņi nepanāktu izcilu akustikas skanējumu paredzētājā koncertzālē. Esmu pārliecināts, ka profesionāļi var atrisināt šo jautājumu," teic Puntulis.

Tāpat ministrs sacīja, ka ir apņēmības pilns konkursu izsludināt šīs valdības laikā un finansējums varētu būt kā aizņēmums no Valsts kases, ko veic Rīgas dome. Viņš norādīja, ka šis projekts varētu izmaksāt aptuveni 60-70 miljonus eiro.

Kā ziņots, nacionālās akustiskās koncertzāles projekta Attīstības komiteja vienojusies par atbalstu Rīgas Kongresu namam kā Nacionālās akustiskās koncertzāles novietnei. Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), komentējot Nacionālās akustiskās koncertzāles projekta Attīstības komitejas lēmumu, sacīja, ka Rīga ir gatava uzbūvēt akustisko koncertzāli. Viņš pauda gandarījumu par komitejas lēmumu, norādot, ka līdz ar to ir noslēdzies vairāk nekā gadu ilgušais intensīvais darbs.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu