Igaunija pārtrauks naftas produktu tranzītu no Baltkrievijas (12)

TVNET/LETA/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas valdība ceturtdien nolēma noteikt papildu sankcijas Baltkrievijai un pārtraukt naftas produktu tranzītu no šīs valsts caur Igauniju.

"Mēs nolēmām noteikt papildu sankcijas Baltkrievijai, apturot naftas ar muitas kodu 2707 tranzītu caur Igauniju," preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja premjerministre Kaja Kallasa, pieminot mediju šonedēļ ziņoto, ka pagājušajā gadā strauji pieaudzis Baltkrievijas naftas produktu tranzīts caur Igauniju.

"Uz precēm ar kodu 2707 sankcijas tieši neattiecas, šajā ziņā šī darbība bija juridiski korekta. Tomēr sankciju mērķis ir spiediena izdarīšana uz Baltkrievijas režīmu un netieši uz Krieviju, lai tās mainītu savu uzvedību," norādīja Kallasa un uzsvēra, ka Igaunijas ārpolitika vienmēr bijusi balstīta vērtībās un tā būs arī turpmāk.

Noteikt papildu sankcijas Baltkrievijai, aizliedzot naftas produktu tranzītu, ierosināja Finanšu ministrija.

Šādus ierobežojumus būtu lietderīgi noteikt Eiropas Savienības (ES) līmenī, un Igaunija to ierosinās, norādīja finanšu ministre Keita Pentusa-Rozimannusa.

Iepriekš pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica" vēstīja, ka Baltkrievija pret to vērstās ES sankcijas apiet, rekordlielā apmērā naftas produktus eksportējot caur Igauniju.

Igaunijas Nodokļu un muitas departamenta dati liecina, ka caur Igauniju transportēti degvielas veidi, kas nav iekļauti ES sankciju sarakstā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu