Ceturtdien ugunsnelaimēs Rīgā un Daugavpilī cietuši divi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ceturtdien, 3. februārī, ugunsgrēkos Rīgā un Daugavpilī cietuši divi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Naktī plkst.02.58 tika saņemts izsaukums uz Salnas ielu Rīgā, kur piecstāvu mājas kāpņu telpā dega atkritumi piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās kāpņu telpas iznesa cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.04.11 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.00.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Vecpils ielā Daugavpilī, kur dega vienstāva māja pilnā 200 kvadrātmetru platībā, turklāt ēkas jumts bija iebrucis. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst.03.36 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.17.50 tika saņemts izsaukuma Rēzeknes novada Bērzgales pagastā, kur dega vienstāva koka mājas siena pie kamīna piecu kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki. Māja nebija aprīkota ar dūmu detektoru un ugunsdzēsības aparātu. Plkst.18.46 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos - gan dzīvokļos, gan privātmājās - obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu. Ugunsnelaimi ne vienmēr var paredzēt, bet darbspējīgs dūmu detektors palīdzēs pamanīt sadūmojumu telpā un izglābties.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, saimniecības ēkas vārti, divos gadījumos - vieglās automašīnas, sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, vienstāva dzīvojamā māja, kravas automašīna, kokmateriāli ražošanas ēkas žāvēšanas kamerā, piededzis ēdiens, elektrosadales skapis daudzstāvu mājas pagrabā, apsarga ēka; garāža ar divām vieglajām automašīnām, motociklu, autopacēlāju un blakus ēkas jumts un siena.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 44 izsaukumus - 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu