Bordāns aicina "Deutsche Welle" Maskavas biroju pārcelt uz Latviju (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Paula Čurkste/LETA

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) aicina Vācijas sabiedriskās raidorganizācijas "Deutsche Welle" Maskavas biroju pārcelt uz Rīgu, ja gadījumā Krievija saglabās tā aizliegumu, informēja Jaunajā konservatīvajā partijā.

Bordāns uzsver, ka Rīga ir tuvākā un lielākā pilsēta Maskavai, lai "Deutsche Welle" spētu turpināt ziņot pasaulei aktuālos jaunumus no Krievijas, Baltkrievijas un visa reģiona. Vienlaikus Rīgā ir Baltijas aviācijas centrs un augsti attīstīta informācijas tehnoloģiju infrastruktūra.

"Pēdējos gados savu darbību sekmīgi Rīgā izvērsis medijs "Meduza",

kas ir kļuvis par vienu no lielākajām ziņu platformām Krievijā un krievvalodīgo diasporā visā pasaulē. Latvija preses brīvības indeksā ieņem vadošās pozīcijas pasaulē, tāpēc žurnālisti varēs būt droši, ka viņu darbs Latvijā tiks respektēts", norāda Bordāns.

Viņš uzskata, ka "Deutsche Welle" biroja atvēršana Rīgā būtu izdevīga ne tikai pašai raidsabiedrībai, bet arī Latvijai, tādējādi iepazīstinot Vācijas publiku ar Latviju un ceļot valsts atpazīstamību Eiropā.

Tuvākajā laikā piedāvājumu par biroja pārcelšanu plānots nosūtīt "Deutsche Welle" vadībai,

un intereses gadījumā Latvija nodrošinās atbalstu biroja pārcelšanai uz Rīgu, sola politiķis.

Jau ziņots, ka Krievija ceturtdien paziņoja, ka slēgs Vācijas sabiedriskās raidorganizācijas "Deutsche Welle" biroju Maskavā un anulēs visu tā darbinieku akreditāciju.

Kā pavēstīja Krievijas Ārlietu ministrija, tas ietilpst atbildes pasākumos pret Vācijas medijiem par Krievijas valsts raidsabiedrības RT vācu valodas kanāla translācijas aizliegšanu Vācijā.

Ministrija arī pavēstīja, ka aizliegs DW satelīta un cita veida apraidi.

Tāpat Maskava uzsāks procedūru, lai DW atzītu par "ārvalstu aģentu", pavēstīja ministrija.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu