Pārupa bijusī draudzene: "Sitieni nekad nenotiek klusumā"

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Pērn (26.decembrī) Ģertrūdes ielas teātra producente Kate Gecēviča (24) Facebook profilā publicēja ierakstu, kurā atklāja, ka piedzīvojusi fizisku un emocionālu vardarbību ilgstošās attiecībās ar mākslas kritiķi Tomasu Pārupu.  Lai gan Valsts policijas rosinātā pārbaude par notikušo beigusies bez rezultāta, Kate ar iesniegumu policijā vērsīsies pati. Par piedzīvoto viņa atklāti stāsta intervijā žurnālam "Ir".

 "Galvenais iemesls, kāpēc ar šo dalos, — vēlos uzrunāt visas sievietes, kuras cieš fiziski un emocionāli vardarbīgās attiecībās, runāt par notiekošo un neklusēt. Lai arī limbo šķiet bezgalīgs, lai cik iebiedētas jūs būtu par notiekošā atklāšanu, runājiet par to skaļi. Rodiet spēku laicīgi būt atbildīgām par sevi," savā Facebook profilā pērn rakstīja Kate.

Pēc šī ieraksta resorisko pārbaudi par notikušo rīkoja Valsts policija, bet janvāra beigās policija nolēma kriminālprocesu nesākt, jo no cietušās neesot saņemts parakstīts apliecinājums par vardarbību.

Intervijā žurnālam "Ir" Kate Gecēviča skaidro arī to, kāpēc saziņa ar policiju notikusi gausi. Viņa vēlējusies atbildes sniegt rakstiski, tāpēc lūgusi atsūtīt jautājumus, taču policijas e-pasts nav viņu sasniedzis. Vēl dienu pirms tam, kad masu medijos nonāca ziņa, ka resoriskā pārbaude izbeigta, Kate it kā sazinājusies ar policiju un solījusi pēc iespējas ātrāk sniegt atbildes, tomēr pārbaude jau bija izbeigta. 

Šobrīd Kate Gecēviča gatavojas ar iesniegumu policijā vērsties pati. "Es tagad to uzskatu par savu pienākumu, kurš pret manu gribu man ir piešķirts," viņa saka.

Stāsts par piedzīvoto...

"Man bieži strīdos kliedza — tu man riebies, tu esi tikai melns aiz naga, es tevi nemīlu! Man bieži teica, ka es jebkuru novestu līdz tam, ka mani sit.

Bet pēdējā strīdā es laikam beidzot sadzirdēju, ka mani vispār neciena," izdevuma "Ir" intervijā runā Kate, kura ir pārliecināta, ka neviens no mums apzināti nevēlas būt upura lomā.

Kate saprata, ka piedevusi visus sitienus, jo visu laiku "radusies vēlme attaisnot sevi". Un tas ir abpusēji. Šīs divu gadu garās attiecības Kate tagad atceras kā mutulī un, esot šādās attiecībās, neviens tās "nespēj novērtēt objektīvi".

"Iekšpusē, pat ja kaut ko redzi, nojaut, automātiski centies šīs rīcības attaisnot. [..] Gribi ticēt labajam un ilgi, ilgi, ilgi vari tā dzīvot. Man viens no skaidrākajiem signāliem bija tas, ka nekas nemainījās arī tad, kad viņš pārstāja lietot alkoholu," intervijā stāsta Kate. 

"Man ir bijuši daudzi pušumi, rētas un asiņainas situācijas, bet neviena no tām nav bijusi tik sāpīga kā emocionālie pārdzīvojumi... Sitieni nekad nenotiek klusumā. Tur vienmēr ir arī vārdi, ko saņem par sevi. 

Manu pašcieņu un pašvērtējumu tas bija ārkārtīgi sagrāvis," par vardarbību atklāta ir Kate. (Attiecību laikā ar Tomasu viņa divreiz uz laiku pārtraukusi mācības Kultūras akadēmijā un saņēmusi arī psihiatrisko ārstēšanu - raksta "Ir").

«Mēs jau reiz bijām izšķīrušies, toreiz cerēju, ka tā tiešām ir pēdējā reize. Manī nebija ne kripatas spēka un ticības, ka piedzīvotais sadzīs.

Mīlestība manī bija sagruvusi, mana personīgā «es» apziņa bija sagrauta. Ar depresiju turpināju cīnīties vēl ilgi pēc tam," savu sāpīgo pieredzi stāsta Kate Gecēviča. 

Pilnu interviju ar Kati lasi žurnāla "Ir" 3. februāra izdevumā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu