Foto ⟩ Marokas glābēji pietuvojušies zēnam, kurš dienām ilgi iestrēdzis akā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Glābēji, kuri izmisīgi cenšas sasniegt piecus gadus vecu zēnu, kurš Marokā iekritis dziļā akā, ir tuvu savam mērķim. Viņi strādāja visu nakti, lai sasniegtu zēnu, kuru vietējie mediji nosauca par Reienu, un kurš pirms četrām dienām iešļūca 32 metru dziļumā caur akas šauro atveri.

Sarežģītā operācija Ziemeļāfrikas valstī turpinās vairākas dienas, un notikuma vietā pulcējušies tūkstošiem cilvēku.

Bažas par zemes nogruvumu ir padarījušas glābšanas operāciju bīstamāku.

Šis risks apvienojumā ar akmeņainu un smilšainu augšņu sajaukumu ir licis glābējiem pieņemt lēmumu nemēģināt līdz zēnam nokļūt paplašinot aku, bet gan izveidot milzīgu tranšeju līdzās tai.

Kad tranšeja sasniegusi tādu pašu dziļumu kā aka, glābēji var sākt rakt horizontāli, lai sasniegtu zēnu.

"Mēs esam gandrīz tur," piektdienas pēcpusdienā sacīja viens no operācijas vadītājiem Abdesalams Makūdi. “Mēs strādājam bez pārtraukuma trīs dienas, bet visa glābšanas komanda turas.”

Marokas Civilās aizsardzības direktorāta vadībā glābšanas darbi mazajā ziemeļu pilsētiņā Tamorotā, kas atrodas aptuveni 100 kilometrus no Šefšauenas pilsētas, turpinās kopš otrdienas vakara.

Pilsētas ceļi ir pilni ar automašīnām un autobusiem, bet tūkstošiem cilvēku uzmundrina glābējus.

Rajana tēvs, kurš negadījuma brīdī remontēja aku, teicis, ka viņš un Rajana māte bija “satriekti un ļoti noraizējušies”.

“Tajā vienā mirklī es novēru acis no viņa un mazais iekrita akā. Neesmu gulējis ne mirkli,” viņš sacīja.

Ceturtdien no akā nolaistas kameras uzņemtie materiāli liecināja, ka zēns ir dzīvs un pie samaņas, lai gan šķiet, ka viņam ir nelielas galvas traumas.

Glābēji akā nolaiduši skābekļa masku, pārtiku un ūdeni, un uz vietas atrodas arī mediķu brigāde. Notikuma vietā ieradies arī helikopters, kas viņu nogādās slimnīcā, tiklīdz viņš būs atbrīvots no akas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu