Cenšoties nogludināt skandālu uzjundīto situāciju, Džonsons veicis pārkārtojumus administrācijā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Boriss Džonsons
Boriss Džonsons Foto: Alexandros Michailidis/shutterstock.com

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons otrdien veicis pārkārtojumus administrācijā, cenšoties nogludināt situāciju pēc skandāliem, ko izsaukušas ziņas par ballītēm Dauningstrītā karantīnas režīma laikā.

Tomēr augstākos amatus valdībā pārkārtojumi nav skāruši.

Pēc jaunu darbinieku apstiprināšanas savā komandā, Džonsons veica pārkārtojumus likumdevēju komandā, kas gādā par disciplīnu valdošajā Konservatīvajā partijā, lai pārliecinātos, ka likumdevēji atbalsta valdības politiku.

Šīs likumdevēju komandas vadītāju Marku Spenseru amatā nomainījis Kriss Hītons-Hariss, kurš ir Džonsona sabiedrotais un pēdējos mēnešos centies stiprināt likumdevēja atbalstu Džonsonam.

Spensers iecelts par Pārstāvju palātas līderi, nomainot šajā amatā Džeikobu Rīsu-Mogu, kurš iecelts par breksita iespēju un valdības efektivitātes ministru.

Džonsona preses pārstāvis norādīja, ka šie pārkārtojumi arī stiprinās attiecības starp valdību, parlamentu un Dauningstrītu.

Džonsons pagājušajā nedēļā apsolīja Konservatīvās partijas likumdevējiem, ka sapurinās Dauningstrītu. Četri no Džonsona tuvākajiem palīgiem ceturtdien atkāpās no amatiem.

Likumdevējs Endrū Grifits tika iecelts par Džonsona politikas departamenta vadītāju, un valdības ministrs Stīvens Bārklijs ir kļuvis par premjera jauno personāla vadītāju. Viņš arī iecēlis bijušo kolēģi Guto Harri par savu jauno komunikāciju direktoru.

Vairāki konservatīvo likumdevēji, kā arī opozīcijas līderi ir pieprasījuši Džonsona atkāpšanos. Opozīcija viņu apsūdz parlamenta maldināšanā, ko viņš noliedz.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu