Bekingemas pilī rit remontdarbi par 438 miljoniem. Kurš tur galu galā dzīvos? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Izskatās, ka britu karaliskajā ģimenē šobrīd notiek masveida pārvākšanās. Kur tagad katrs no viņiem apmetīsies? 

Kad Velsas princis Čārlzs tiks kronēts par Lielbritānijas karali, viņš, saskaņā ar "Daily Mail" sniegto informāciju, no Klārensa nama pārvāksies uz Bekingemas pili, jo viņš "ir pārliecināts, ka tas ir britu monarhijas simbols valsts galvaspilsētā un tāpēc šai pilij ir jābūt viņa mājām".

Pils joprojām būs arī izklaides centrs, kā arī joprojām būs atvērta apmeklētājiem, jo tas ir ļoti nozīmīgs tūrisma objekts. Bekingemas pils ir viena no ikoniskākajām ēkām pasaulē, kuru kā oficiālo Londonas rezidenci britu monarhiem pirmo reizi izmantoja karaliene Viktorija 1837. gadā. 

Ēkā ar 775 istabām šobrīd tiek veikti remontdarbi par 438 miljoniem eiro - ko finansē nodokļu maksātāji.

Foto: Reuters/ScanPix

Elektrības kabeļi, santehnika un apkure nav atjaunināti kopš pagājušā gadsimta piecdesmitajiem gadiem, un gandrīz katrā telpā ir nepieciešams pilnīgs remonts, lai novērstu ilgtermiņa bojājumus. 

Remontdarbus paredzēti pabeigt 2027. gadā.

Kas notiks ar Klārensa namu, kurā iepriekš dzīvoja princis Čārlzs un Kronvolas hercogiene Kamilla?

"Tas, visticamāk, tiks pārvērsts par darba vai izklaides centru, lai nākotnē tur dzīvotu kāds no Kembridžas hercogu bērniem," raksta "Daily Mail".

Jau ziņots, ka Kembridžas hercogi arī gatavojas pamest savus Kensingtonas pils apartamentus un pārcelties uz jaunu māju Vindzorā. Šāds lēmums ticis pieņemts, lai ikdienā būtu tuvāk Viljama vecmāmiņai, karalienei Elizabetei II un arī Ketrīnas vecākiem Midltoniem. Jaunā mājvieta atrodas Bērkšīrā. 1721. gadā celtais forts tika plaši atjaunots 19. gadsimtā, un šo ēku karaliene Viktorija reiz izmantojusi kā tējas namu.

Foto: Reuters/ScanPix

Pārvākšanās ļaus Keitai un Viljamam panākt labāku darba un privātās dzīves līdzsvaru, jo pēdējo 12 mēnešu laikā viņi ir ievērojami palielinājuši savus pienākumus. Karaliene Elizabete II pakāpeniski nodod lielu daļu savu darbu pienākumu jaunākiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu