Lexus elektriskā kupeja – 2 sekundēs līdz simtam (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lexus elektriskais sporta auto
Lexus elektriskais sporta auto Foto: Lexus

Turpinot Toyota Motor vadītāja Akio Tojodas pērnā gada decembrī izsludināto elektroauto ofensīvu, koncerna premium automobiļu atzars Lexus gatavojas izvērst bateriju elektroauto piedāvājumu. Tagad Lexus atklātībai nodevis jaunus gaidāmā ielas sporta auto vizualizācijas un attēlus.

Par daļu no Lexus Electrified Vision zīmola bateriju elektrisko transportlīdzekļu sērijā kļūs ielas sporta automobilis, un tas tiks izlaists līdz 2030. gadam. 

Par gaidāmo auto zināms nav faktiski nekas. Lexus izsakās vien tēlainos epitetos, kas raksturo vadītāja sajūtas, braucot ar elektrisko kupeju. Vienīgais, par ko varam būt pilnīgi droši, ir kupejas izskats, kas līdzināsies Lexus pirmajam superauto LF-A. Tas, starp citu, redzams arī videotīzerī.

Sajūtām pie gaidāmā auto stūres vajadzētu būt kosmiskām, jo Lexus sākotnējā informācija, kas gan ir teorētisku aprēķinu līmenī, liecina, ka līdz 100 km/h tas spēs paātrināties divās sekundēs, tātad tikpat ātri kā Tesla solītais rodsters. Savukārt cienījamu sniedzamību nodrošinās cietvielu akumulatori. Proti, ar vienu uzlādes reizi divu durvju Lexus spēs nobraukt vairāk nekā 700 kilometrus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu