“Mīlestībai šķirnes nav” – aicina adoptēt mīluli no dzīvnieku patversmes

Rūta Reinsone
, Ziņu redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Kaķene Lācīte. Dzīvnieku patversme “Labās mājas”.
Kaķene Lācīte. Dzīvnieku patversme “Labās mājas”. Foto: Publicitātes foto

14. februārī tiek atklāta sociālā kampaņa “Mīlestībai šķirnes nav”, kurā dzīvnieku patversme “Labās mājas" aicina dot mājas un mīlestību bez pajumtes palikušajiem suņiem un kaķiem, portālu TVNET informē dzīvnieku patversmes “Labās mājas” vadītāja Astrīda Kārkliņa.

Sociālā kampaņa tiek rīkota, atzīmējot dzīvnieku patversmes “Labās mājas” 10 gadu jubileju. Patversmes vadītāja stāsta, ka pirmajos desmit gados “Labo māju” darba gados izglābti vairāk nekā 5000 nelaimē nonākušu dzīvnieku. “Lielākajai daļai esam atraduši jaunus, mīlošus saimniekus. Jauno saimnieku stāsti viennozīmīgi apstiprina - ne šķirnei, ne krāsai, ne ausu formai nav nozīmes.

Ja lēmums par dzīvnieka pieņemšanu bijis rūpīgi pārdomāts un izsvērts, dzīvnieks mājās ienes prieku un patiesu, beznosacījumu mīlestību,” stāsta Kārkliņa.

Akcijas laikā dzīvnieku patversme “Labās mājas” un biedrība “Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa” aicina pamanīt, novērtēt, dot mājas un mīlestību bez pajumtes palikušajiem suņiem un kaķiem.

Patversme aicina ikvienu, kas pieņēmis lēmumu par mājas mīluļa iegādi, pirms pārdošanas sludinājumu izpētes ieskatīties mājaslapā patversme.lv - varbūt tieši tur būs kāds mīlulis, kas ļoti gaida īsto saimnieku.

Sunīte Džīna. Dzīvnieku patversme “Labās mājas".
Sunīte Džīna. Dzīvnieku patversme “Labās mājas". Foto: Publicitātes foto

Ik dienu patversmē uzturas vairāki desmiti suņu un kaķu – no mazuļiem un dzīvniekiem spēka gados līdz pat senioriem. “Labo māju” komanda vienmēr ļoti rūpīgi iedziļinās cilvēku vēlmēs un dzīves apstākļos, pirms piemeklē un piedāvā adopcijai atbilstošāko mīluli.

Vadītāja stāsta, ka darba lielākais gandarījums ir laimīgie stāsti, kas regulāri tiek saņemti no jaunajiem saimniekiem. Tomēr vienlaikus patversmē atgādina – lai satikšanās un turpmākā sadzīvošana izvērstos par patiesi laimīgu stāstu, lēmumam par adopciju jābūt rūpīgi izvērtētam.

“Pirms dzīvnieka adoptēšanas vienmēr izrunājamies ar cilvēkiem, kas vēlas adoptēt kādu dzīvnieku. Ne vienmēr viņu iecerētais suns ir atbilstošs dzīvei dzīvoklī vai mājsaimniecībā, kurā ir citi dzīvnieki. Visbiežāk cilvēki, protams, vēlas mazu kucēnu vai kaķēnu.

Taču, izvēloties pieaugušu dzīvnieku, mēs vēl precīzāk varam prognozēt viņa raksturu, uzvedību un līdz ar to arī atbilstību topošo saimnieku gaidām,” skaidro Astrīda Kārkliņa.

Dzīvnieku patversmes “Labās mājas” darbību īsteno biedrība “Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa”. Patversmes darbs pilnā apmērā tiek finansēts no sabiedrības un atbalstītāju ziedojumiem.

Patversme atgādina – dzīvnieku adopcijas lēmumu izvērtē rūpīgi un atbildīgi!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu