Ukrainas prezidents 16. februāri pasludina par Vienotības dienu (22)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: Anna Moneymaker/Getty Images/AFP

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien pasludināja 16.februāri par "Vienotības dienu". Ir izskanējuši brīdinājumi, ka šajā datumā varētu notikt Krievijas iebrukums Ukrainā.

"Mums pateica, ka 16.februāris būs iebrukuma diena, [bet] mēs to padarīsim par vienotības dienu," prezidents paziņoja vidoierakstā pirmdienas vakarā.

ASV valdība nesen brīdināja, ka uzskata Krievijas iebrukumu Ukrainā par iespējamu pat pirms Pekinas ZIemas olimpisko spēļu beigām 20.februārī. Saskaņā ar mediju ziņām ASV izlūkdienestu informācijā kā iespējams Krievijas iebrukuma datums ir minēts 16.februāris.

Ir gaidāms, ka ukraiņi trešdien plkst.10 visā valstī pacels valsts karogus un dziedās valsts himnu. "Parādīsim visai pasaulei mūsu vienotību," sacīja 44 gadus vecais Zelenskis.

Zelenskis savā runā atkal noraidīja Krievijas apgalvojumus, ka Ukraina gatavojoties ofensīvai pret Austrumukrainas prokrievisko kaujinieku pasludinātajām Luhanskas un Doņeckas "republikām".

"Donbass un Krima atgriezīsies Ukrainas sastāvā tikai caur diplomātiskiem kanāliem," uzsvēra Ukrainas prezidents. Krievija 2014.gadā anektēja Krimas pussalu un sāka atbalstīt Donbasa separātistu karadarbību pret Ukrainas armiju.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu