Naomi Kempbela - māte 50 gadu vecumā. Vai tas ir dabiski iespējams?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Jau ziņots, ka deviņdesmito gadu supermodele Naomi Kempbela (51) visu pasauli pārsteigusi, pēkšņi uz "Vogue" žurnāla vāka iepazīstinot ar savu meitu. Modele žurnāla intervijā pārliecinoši stāsta, ka viņas deviņus mēnešus vecā meita, kuras vārds netika atklāts, nav adoptēta, piebilstot: "Viņa ir mans bērns." Rodas jautājums - vai tas ir iespējams?

Vai Naomi izmantojusi surogātmātes pakalpojumus, kas ir īpaši izplatīts slavenību vidū? Ja tas tā būtu, vai viņa varēja izmantot savas sasaldētās olšūnas un donora spermu? Tomēr nav izslēgts, ka Naomi pati ir iznēsājusi meitiņu un grūtniecību noslēpusi zem plata apģērba. Ko par to saka eksperti? Ir vai nav iespējams?

Statistiski vismazākā iespēja sievietei Naomi vecumā ir dabiska bērniņa ieņemšana.

Pamatojoties uz bērna dzimšanas datumu, viņai būtu iestājusies grūtniecība 50 gadu vecumā, kas, lai arī nav neiespējami, dabiskā ceļā notiek reti.

"Lai gan ir iespējams ieņemt dabiski 50 gadu vecumā, izredzes ir tomēr ļoti mazas," saka profesors Lučāno Nardo, NOW-fertility.com dibinātājs un izpilddirektors.

Sievietēm 20 gadu vecumā apaugļošanās iespēja ciklā ir viena no trim, bet vienu no piecām iespējām 30 gadu vecumā. 40 gados iespēja samazinās līdz aptuveni vienai no 20 ciklā. Vecumā no 40 līdz 55 gadiem ir vēl menopauzes iespējamība, kuras laikā sievietei beidzas mēnešreizes.

Eiropā vidējais vecums, kurā sieviete sasniedz menopauzi, ir 51 gads.

Tas nozīmē, ka ir maz ticams, ka 50 gadus veca sieviete, piemēram, Naomi Kempbela, varētu palikt stāvoklī bez jebkādas medicīniskas iejaukšanās.

Ja meitiņai šobrīd ir 9 mēneši, tad viņa piedzimusi ir pagājušā gada vasaras sākumā. Naomi 2021. gada sākumā sabiedrībā parādījās reti, un tas pārsvarā notika plandošos un platos tērpos. Piemēram, šeit viņa piedalās modes skatē "Fendi" 2021. gada sākumā.

Foto: AFP / Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu