LĀB valdi pamet pneimonologs Krams un kardiologs Latkovskis (9)

Papildināts
LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Alvils Krams
Alvils Krams Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) valdi nolēmis atstāt Tuberkulozes un plaušu ārstu asociācijas vadītājs, pneimonologs Alvils Krams, kā arī kardiologs Gustavs Latkovskis.

Kā ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienests vietnē "Twitter", LĀB valdi pametis arī kardiologs Latkovskis. Latkovskis esot jau iepriekš norādījis, ka viņam biedrības valdē un Sertifikācijas komisijā rit pēdējās dienas, vēsta LTV.

Par šādu nodomu, neminot konkrētu vārdu, vietnē "Twitter" trešdien vēstīja LĀB pametušais, organizācijas iepriekšējais viceprezidents Roberts Fūrmanis, taču aģentūrai LETA viņš plašākus komentārus nesniedza.

Organizācijas valdi pēdējo mēnešu laikā pametuši arī citi valdes locekļi, to skaitā onkologs Jānis Eglītis un Kārlis Rācenis.

Trešdien arī notika LĀB pilnsapulce, kurā piedalījušies 114 biedri. Vairums no tiem - 101 - tiešsaistes formātā. Iepriekš pilnsapulce, kas bija plānota 13.janvārī, nenotika kvoruma trūkuma dēļ - tajā piedalījās 161 biedrs. Organizācijā kopumā, pēc 13.janvārī sniegtās informācijas, bija 3184 biedri, no kuriem 3145 bija individuālie, bet 39 juridiskie biedri.

Trešdienas pilnsapulcē dalībnieki esot noklausījušies LĀB prezidentes Ilzes Aizsilnieces un profesionālo struktūrvienību atskaites par paveikto, apstiprināti arī biedrības gada pārskati un noslēgumā notikusi diskusija par statūtu grozījumiem, kurus būtu nepieciešams izstrādāt līdz nākamajai kopsapulcei.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka pašlaik darbu LĀB valdē turpina biedrības prezidente Aizsilniece, biedrības viceprezidents, nefrologs Māris Pļaviņš, kā arī kardiologs Gustavs Latkovskis, infektoloģe, hepatoloģe Angelika Krūmiņa, žurnāla "Latvijas Ārsts" galvenais redaktors Pēteris Apinis, torakālais ķirurgs Jāzeps Baško, neiroloģe, algoloģe Valentīna Berga, veselības aprūpes vadības ārsts Dzintars Mozgis, ķirurgs Viesturs Boka, valsts emeritētais zinātnieks Vilnis Dzērve-Tāluts, Latvijas ārstu rehabilitologu asociācijas prezidente Anda Nulle un Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas viceprezidente Dace Matule. Arī pneimonologs Krams "Firmas.lv" aizvien uzrādās kā LĀB valdes loceklis.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu