Viens no 17 ļoti neparastiem VW Beetle busiņiem nonāks pārdošanā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Izsolē tiks pārdots ļoti dīvains un ļoti rets mikroautobuss ar tehniku no Volkswagen Beetle jeb slavenās vabolītes. Kopumā līdz mūsdienām ir saglabājušās tikai 17 šādas automašīnas.

70. gadu sākumā šo auto izstrādāja inženieris Kērtiss Brubeikers. Viņš nolēma apvienot leģendāro Volkswagen vabolīti ar Microbus prototipu. Nespējot noslēgt vienošanos ar vācu koncernu, Brubakers turpināja īstenot projektu patstāvīgi. Viņa darba rezultāts bija Brubaker Box, kas bija retro stila mikroautobuss ar neparastu dizainu.

Foto: Publicitātes foto

Pēc tam, kad automašīnas radītājs pasludināja bankrotu, par projektu sāka interesēties Automecca, kuras inženieri uzbūvēja 25 unikālas automašīnas ar nosaukumu Sportsvan.

Tiek uzskatīts, ka līdz mūsdienām ir saglabājušies tikai 17 šādi mikroautobusi. Automecca par pamatu izmantoja Kērtisa Brubeikera dizainu, kas tika papildināts ar vējstiklu no AMC Hornet, aizmugurējiem lukturiem no Datsun un citiem elementiem no Chevrolet El Camino.

Foto: Publicitātes foto

Sportsvan virsbūve tika izgatavota no stikla šķiedras un uzstādīta uz Beetle šasijas. Automašīnā var iekļūt pa bīdāmajām durvīm, kas atrodas virsbūves labajā pusē.

Šobrīd pārdošanā izliktais auto ir pilnībā atjaunots līdz oriģinālajam stāvoklim. Automašīnas virsbūve nokrāsota sarkanā krāsā, ko papildina matēti melns jumts, kā arī atbilstošs sliekšņu, priekšējā statņa un priekšējo lukturu apdares dizains. Sportsvan salonā ir divi atsevišķi priekšējie sēdekļi un viengabala aizmugurējais dīvāns. 

Foto: Publicitātes foto

Par to, cik 1973. gada busiņš maksā, informācijas nav. Sludinājumā vien redzams, ka tā nobraukums ir 5000 jūdzes jeb 8 tūkstoši kilometru.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu