Jelgavā siltumtrases avārijas dēļ vairākas ēkas joprojām nesaņem siltumu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Radiators. Ilustratīvs attēls.
Radiators. Ilustratīvs attēls. Foto: Freepik

16. februāra vakarā daļā Jelgavas traucēta siltumapgāde, jo siltumtrases avārijas dēļ nostrādājis drošības vārsts biomasas koģenerācijas stacijā, gaisā izvadot nekaitīgus ūdens tvaikus. 

Ceturtdienas rītā Jelgavā siltumapgādi nesaņem vairākas dzīvojamās ēkas. Avārijas novēršanas darbus plānots pabeigt un siltumapgādi pilnībā atjaunot līdz plkst.18.

Siltuma ražotājs SIA "Gren Jelgava" atvainojas klientiem par sagādātajām neērtībām.

Kā pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Agrita Vītola, pulksten 21.16 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Rūpniecības ielu Jelgavā, kur saistībā ar avāriju siltumtrasē biomasas koģenerācijas stacijā bija notikusi neplānota darbības apstāšanās un rezultātā nostrādāja drošības vārsts, pa kuru ūdens tvaiks izvadīts virs ēkas jumta.

Ugunsdzēsēji glābēji kopā ar uzņēmuma pārstāvjiem apsekoja notikuma vietu un konstatēja, ka tālāka viņu palīdzība nav nepieciešama. Pulksten 22.09 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā pabeidza.

Kā liecina informācija enerģētikas uzņēmuma "Gren" "Facebook" lapā, tehnoloģiskā darbības pārtraukuma rezultātā nostrādājusi automātiskā drošības sistēma, apturot tvaika turbīnu un elektroenerģijas ražošanu.

Avārija siltumtrasē ir radījusi siltumapgādes traucējumus Lielupes kreisajā krastā. Tiekot veikti darbi, lai lokalizētu un pēc iespējas ātrāk novērstu avāriju siltumtīklos.

"Ugunsgrēks koģenerācijas stacijā nav bijis. Ēkas izgaismojums tvaika izplūdes laikā ir radījis maldinošu iespaidu," vēstīts enerģētikas uzņēmuma "Facebook" lapā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu