Video Kariņš: Putins ir panācis pretējo efektu (24)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Ļoti laba ziņa šajos sarežģītajos laikos ir tas, ka gan Eiropas Savienības, gan NATO dalībvalstis ir satuvinājušās un strādā ļoti koordinēti, tā pirmdien, 21.februārī, preses konferencē pēc Sadarbības sanāksmes pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Video: Kariņš "Putins ir panācis pretējo efektu"

Kariņš pauda, ka, iespējams, tieši to Krievijas prezidents Vladimirs Putins nav gaidījis.

"Lai atrastu veidus, kā mūs šķelt, viņš ir panācis pretējo efektu, proti, savedis valstis kopā," tā Ministru prezidents.

Kariņš: Sankcijas Krievijai varētu noteikt, ņemot vērā tās karaspēka palikšanu Baltkrievijā

Rietumvalstis jau tagad varētu noteikt sankcijas Krievijai, jo pēc Krievijas-Baltkrievijas militārajām mācībām abu valstu režīmi ir paziņojuši, ka Krievijas karaspēks turpinās palikt Baltkrievijā, šodien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Kā uzsvēra premjers, jau viens pats šāds solis ļoti redzami maina drošības situāciju reģionā.

Valdības vadītājs informēja, ka koalīcijas partijas pārrunāja krīzi, kad Krievijas rīcības dēļ saglabājas ļoti augsts karadarbības eskalācijas risks Ukrainā. Kariņš uzsvēra, ka Latvija iestājas par Ukrainas suverenitāti un teritoriālo nedalāmību.

Premjers atkārtoti pauda, ka mūsu valstij šajā situācijā tieša apdraudējuma nav, vēršot uzmanību, ka Baltijas valstīs atrodas karavīri no NATO 26 dalībvalstīm. Kariņš uzsvēra Latvijas dalības NATO un Eiropas Savienībā lomu.

Saistībā ar Ukrainas drošības krīzi Latvijas iestādes strādā pie jautājuma par iespējamo bēgļu plūsmu un riskiem kiberdrošības un enerģētikas jomā, atzīmēja valdības vadītājs.

Video: "Atbalsts Ukrainai būs jākāpina un jāturpina arī ilgtermiņā," tā Kariņš

"Spiediens no Putina Krievijas uz Ukrainu turpināsies. Tas ir spiediens ne tikai uz Ukrainu, bet uz visu Eiropas Savienību un NATO kopumā," pauda Kariņš. 

Ministru prezidents pauda, ka atbalsts Ukrainai būs jāturpina arī turpmāk - ne tikai militāri, bet arī finansiāli. Jau šobrīd gan ES, gan atsevišķas valstis Ukrainu atbalsta finansiāli, bet šis atbalsts, viņaprāt, būs jākāpina un jāturpina ilgāku laiku.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu