Citas pasaules problēmas – pēc jaunā Lexus LX rindā jāgaida četrus gadus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lexus LX
Lexus LX Foto: Lexus

Pirms kāda laika vēstījām, ka Japānā ir izveidojušās neticami garas rindas pēc jaunā 300.sērijas Toyota Land Cruiser. Tagad kļuvis zināms, ka tam radniecīgā Lexus LX tīkotājiem nav paveicies diži labāk, jo arī viņiem rindā jāgaida četrus gadus.

Japānas vietējā tirgū jaunās paaudzes Lexus LX pilna izmēra izmēra SUV oficiāli nonāca 2022. gada 12. janvārī un tā pircēju rinda jau stiepjas četru gadu garumā.

Modelis ir pieejams versijās LX600, LX600 Executive un LX600 Offroad un maksā no 12,5 miljoniem līdz 18 miljoniem jenu (96 - 138 tūkstoši eiro).

Lieki piebilst, ka pieprasījums pēc tā krietni pārsniedz piedāvājumu.

Tādējādi situācija ar jauno LX atkārtoja situāciju ar tā bāzes modeli Toyota Land Cruiser 300, jo arī tā pircējiem Japānā jāgaida līdz četriem gadiem.

Arī jaunās paaudzes Lexus NX pārdošana Uzlecošās saules zemē sākās ļoti veiksmīgi. Tiesa gan, rindas nav tik garas un jāgaida ir līdz vienam gadam.

Toyota Motor, kam pieder Lexus zīmols, norāda, ka nākotnē gaidīšanas periods var samazināties, ja uzņēmums izvērsīs populārāko modeļu ražošanu. Pagaidām ražošanas plānus ietekmē elektronisko komponenšu deficīts, ko izraisa globālais mikroshēmu trūkums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu