Pērn policija atradusi narkotikas 84 miljonu eiro vērtībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Pagājušajā gadā Valsts policijas (VP) atrasto narkotiku kopējā aptuvenā vērtība ir 84 miljoni eiro, liecina VP apkopotā informācija.

VP pērn no nelegālās aprites izņēma narkotiskās vielas un prekursorus ar aptuveno vērtību nelegālajā tirgū 84 882 650 eiro. Kopumā tās ir aptuveni 6,5 miljoni vienreizējo devu.

Policija atgādina, ka pērn izdevies uziet VP vēsturē līdz šim lielākā hašiša krava - teju tonnu. Tāpat gada izskaņā "Maxima" tirdzniecības vietās atrastas banānu kastēs paslēptas 168 briketes ar kokaīnu. Vienas briketes svars ir aptuveni kilograms.

Pērn atklājusi 39 marihuānas audzētavas, kas ir par astoņām audzētavām mazāk nekā gadu iepriekš. Tāpat pērn atklāta viena halucigēno sēņu audzētava.

Pērn kopumā VP narkotiku jomā reģistrējusi 1464 noziedzīgus nodarījumus, kas ir par 516 mazāk nekā gadu iepriekš. Lielākā daļa ir vielu realizācija, iegādāšanās un glabāšana.

Pērn policija arī reģistrējusi astoņus nāves gadījumus, kas iestājušies sintētisko opioīdu lietošanas rezultātā. Tas ir par deviņiem mirušajiem mazāk nekā pirms gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu