VIDEO No Dienvidamerikas ievestās banānu kastēs atrod aptuveni 168 kilogramus narkotisko vielu (19)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kokaīna krava
Kokaīna krava Foto: Ekrānuzņēmums no video

Latvijā no Dienvidamerikas banānu kastēs ievesti aptuveni 168 kilogrami, iespējams, kokaīna, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

23. decembrī policijā vērsās kāda mazumtirdzniecības tīkla drošības dienests, informējot, ka Rīgā divās tirdzniecības vietās banānu kastēs zem šiem augļiem atrasti iepakojumi ar baltu pulverveida vielu.

Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde sadarbībā ar teritoriālajām policijas struktūrvienībām veica procesuālās darbības, kuru rezultātā tika izņemti 168 iepakojumi ar pulverveida vielu.

Vielai nozīmēta ekspertīze, lai precīzi noteiktu izņemto vielu un tās svaru.

Tāpat veiktas pārbaudes visās attiecīgā mazumtirdzniecības tīkla tirdzniecības vietās Latvijā, lai izslēgtu iespēju, ka kastes ar aizdomīgo pildījumu nonāktu apritē citviet.

Izmeklēšanas laikā veiktas kopumā piecas kratīšanas, kā arī citas procesuālās darbības.

Noskaidrots, ka konkrētā banānu partija, kurā atrasti iepakojumi ar pulverveida vielu, saņemta no Dienvidamerikas.

Uz šo brīdi ir noskaidroti un pārbaudīti visi uzņēmumi, kuri saņēma banānus no šīs partijas, un uzņēmumi aktīvi sadarbojas ar policiju.

Lietā pašlaik neviena persona nav aizturēta. Ņemot vērā, ka izmeklēšana kriminālprocesā ir pašā sākuma stadijā, Valsts policija pagaidām no plašākiem komentāriem atturas.

Jau ziņots, ka 2019. gada 8. janvārī Kokneses novadā kādā privātmājas teritorijā tika uzieta krava ar kartona kastēm, kas tika sūtītas no Ekvadoras. Kopumā vairākas personas organizētas grupas sastāvā pārvietoja pāri Latvijas valsts robežai kokaīnu 1758 kilogramu apmērā, paslēpjot to banānu kravā.

Šajā lietā apsūdzētas vairākas personas un patlaban lieta atrodas pirmās instances tiesā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu