Randiņš mājās - kā atstāt labāko iespaidu?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Pirmā viesošanās sirdsāķīša mājoklī ir satraucošs piedzīvojums, bet uzņemošajai pusei tas sagādā ne mazums raižu – kā atstāt labāko iespaidu un nelikt izredzētajai/-am vilties. Randiņš mājās var izdoties vai arī radīt otram cilvēkam sliktu iespaidu par mājas saimnieka personību un pat izjaukt attiecības. Lūk, kā sagatavot mājokli pirmajam randiņam.

Parūpējies par tīrību

Saprotams, ja organizēsi randiņu savā dzīvoklī vai mājā, netīrība un nekārtība atstās ļoti sliktu iespaidu uz ciemiņu. Pirms ved kādu mājās, iztīri katru stūri, kā arī parūpējies, lai telpās nebūtu pazīmju, ka māja uzkopta steigā, piemēram, pilns netīrās veļas grozs vai ar drēbēm aizkrauts skapis, kas pie sīkas kustības teju vai atsprāgs vaļā. Pievērs uzmanību arī griestiem – zirnekļu tīkli un putekļu kārtas pie tiem raisīs īpaši neveiklus jautājumus, ja mīļotais cilvēks tos nejauši pamanīs.

Foto: Unsplash

Radi patīkamu atmosfēru

Romantiskam randiņam vajag patīkamu gaisotni. Kad mājoklis ir satīrīts, izliec un aizdedz sveces un apdomā ēdiena pasniegšanu. Ja ēdienu pasūti no kādas ēstuves vai restorāna, parūpējies par glītiem traukiem. Tāpat otra pusīte novērtēs, ja dzīvojamajā istabā redzamā vietā noliksi pledu, bet dīvānu izdekorēsi ar spilveniem.

Izplāno visu līdz sīkākajai detaļai

Dažkārt, dzīvojot vienam, aizmirstas vai nav zināšanu, kā iekārtot mājokli, lai tajā justos ērti pretējais dzimums. Pirms randiņa padomā, kā varētu pietrūkt mājoklī. Noliec vannasistabā tīrus roku dvieļus un piepildi ziepju pudeli ar šķidrajām ziepēm vai traukā ieliec jaunas ziepes. Padomā par ērtiem sēdekļiem. Savukārt garderobē novieto drēbju tīrīšanas rullīti, ja mājās ir kaķis vai suns, – lai mīļotajam vakara beigās nav jādodas prom ar nospalvotu apģērbu.

Foto: Unsplash

Pagatavo vakariņas vai ieplāno to darīt kopā ar izredzēto

Kopīga vakariņu gatavošana raisīs sarunas un padarīs vakaru nepiespiestu. Pirms randiņa noskaidro, kādi ir otrās pusītes ēšanas paradumi un mīļākie ēdieni, izplāno maltīti un jau laikus sagādā produktus. Neilgi pirms izredzētā ierašanās sagatavo virtuvi kulinārajām izvirtībām – saliec traukus, katlus, pannas un citus piederumus.

Atbrīvojies no bērnišķīgiem un salkaniem niekiem

Teju katram ir draugi vai radi, kas ir sadāvinājuši plīša lācīšus ar sirsniņām, kartītes ar salkaniem citātiem un citus dekorus, kas ir samērā bērnišķīgi. Pirms otrās pusītes viesošanās šo atribūtiku labāk paslēp.

Foto: Unsplash

Pārskati priekšmetus, kas varētu radīt neveiklus jautājumus

Peļu slazdi, padomu grāmatas par attiecību tēmu, medikamenti, fotogrāfijas ar bijušo partneri, nemaz nerunājot par seksa rotaļlietu kolekciju, noteikti raisīs jautājumus cilvēkam, kas viesojas mājoklī pirmo reizi. Pirms ved kādu ciemos, rūpīgi pārskati savu relikviju klāstu un to vai nu saliec kādā kastē un noslēp, vai arī atbrīvojies no tām.

Radi patīkamu apgaismojumu

Apgaismojums ir viens no patīkamas atmosfēras faktoriem – krēslains apgaismojums liks ciemiņam justies ērtāk un arī gaisotne kļūs intīmāka. Lai radītu šādu apgaismojumu, izmanto nakts lampas, bet griestu lampas atstāj izslēgtas. Lielisks palīgs būs apgaismojuma regulators, ar kura palīdzību izdosies uzstādīt sev tīkamu apgaismojumu.

Foto: Unsplash

Nomaini gultasveļu

Visbeidzot – neaizmirsti nomainīt gultasveļu pirms randiņa. Nav noslēpums, ka randiņš mājās var noslēgties ar aktivitātēm gultā, taču netīra gultasveļa šo atmosfēru var sabojāt. Nomaini segas un spilvenu pārvalkus un palagu – svaiga gultasveļa patīkami smaržos un padarīs mīlēšanos patīkamāku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu