10 iebūvētie dīvāni, kas sniegs ideālu atpūtu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Houzz/Publicitātes foto

Dīvāna iegāde bieži vien ir visai sarežģīts process – atrast ideālo dīvāna formu, krāsu un izmēru, kas prefekti iederēsies viesistabā, var sagādāt īstas galvassāpes. Laba alternatīva parastajiem dīvāniem ir iebūvētie, kas ir integrēta mīkstā mēbele kādā citā mēbelē, sienas nišā vai kādā no sienām. Lūk, desmit pārdomāti iebūvēto dīvānu risinājumi, no kuriem ir vērts smelties iedvesmu.

Moderna niša

Ne vienmēr neveiksmīgas ailas mājoklī ir jāaizpilda ar masīviem skapjiem vai plauktiem, šeit var ierīkot arī ērtu atpūtas zonu. Šajā risinājumā dizaineri ir apvienojuši dīvānu ar blakus esošajiem plauktiem.

Dali stāvu ar stilu

Mājās ar dalīto stāvu plānojumu bieži vien augstākā grīdas zona izskatās neveikli, taču ne šajā gadījumā. Kāda Teksasas mājokļa dizaineru komanda ir radījusi izteiksmīgu virtuvi, kas saplūst ar zemāk esošo viesistabu. Viesistabas centrālā mēbele, dīvāns, ir veiksmīgi iebūvēts pusstāva nišā un lieliski iekļaujas kopējā mājas interjerā.

Literārais zvilnis

Dīvāni un sienas grāmatu plaukti ir divas mēbeles, kas lieliski sader kopā viena ar otru. Šis konkrētais risinājums to ideāli apvieno, turklāt šie dīvāni kalpo gan kā atpūtas vieta mājiniekiem, gan arī kā gultas viesiem. Valriekstu koka kāpnes savukārt ved uz saimnieku guļamistabu telpas otrajā stāvā un sniedz iespēju aizsniegties līdz grāmatām no gultas.

Augstas klases koridors

Ja vēlies pēc iespējas vairāk izmantot koridora potenciālu, smelies iedvesmu no šī risinājuma. Mājai ir iebūvēts kamīns vienā sienā, bet pretējā – iebūvēts dīvāns. Virs dīvāna īpašs akcents ir dēļu siena un intīmais apgaismojums, ko rada griestos iebūvēti nelieli gaismekļi.

Ideāli pielāgots stūra dīvāns

Iebūvējamā dīvāna priekšrocības ir to pielāgojamība telpas apmēriem – tas lieliski ir redzams šajā risinājumā. Stūra dīvāns ir ierīkots tā, lai tas atdurtos pret skapja malu, bet tā otrs gals noslēgtos pie terases ieejas durvīm. Vēl interesanta nianse ir mantu glabātuves izvietojums – zem dīvāna sēžamās daļas ir iebūvētas atvilktnes.

Neierobežota formu izvēle

Vēl viena nozīmīga iebūvējamo dīvānu priekšrocība ir to formu daudzveidība – salonos iegādājamie dīvāni tiek ražoti pēc standarta formas, bet iebūvējamos pārsvarā izgatavo pēc saimnieku vēlmēm. Lūk, dīvāns, kura forma ir radīta tā, lai tas “apietu” neveiklo stūri vienā no telpas malām.

Mājīgs stūrītis pie kamīna

Izplānot kamīna vietu dažkārt ir sarežģīts uzdevums, it īpaši, ja tiem blakus atrodas kāds šaurāks stūris. Šādos gadījumos iebūvētais dīvāns ir diezgan noderīgs risinājums. Konkrētajā gadījumā dīvāns aiz kamīna veido patīkamu un mājīgu atpūtas stūrīti.

Dīvāns, kas apņem telpu visā tās garumā

Mazliet ekstravagantāka ideja ir apņemt veselu telpu ar dīvānu visā tās garumā, taču ar iebūvējamo dīvānu tas ir iespējams. Šāds plānojums noderētu mazākās telpās ar plašu atpūtas zonu.

Krāsu sprādziens

Dīvānam nav jābūt garlaicīgam vai neizteiksmīgam – galu galā tā ir centrālā viesistabas mēbele, tāpēc gan iebūvētie, gan atsevišķi nopērkamie košie dīvāni askētiskā telpā būs kā “odziņa”. Konkrētajā gadījumā košs dīvāns padara tumšu telpu dzīvīgāku un dinamiskāku.

Ideālā terase

Dīvānu vieta ir ne tikai viesistaba – tie lieliski iederas arī guļamistabās un uz terases. Attēlā redzama terase uz kādas Londonas ēkas jumta, kur arhitekts ir iebūvējis gan dīvānu, gan kafijas galdiņu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu