Militārais eksperts pauž pārliecību, ka Krievija nevēlas ieņemt Černobiļas AES (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Igors Rajevs
Igors Rajevs Foto: LETA

Krievija nevēlas ieņemt Černobiļas atomelektrostaciju (AES), tomēr Ukrainas galvaspilsētas Kijevas sturmēšana krieviem būtu vājprāts, atzina bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku komandieris, atvaļināts pulkvedis Igors Rajevs.

Eksperts pauda pārliecību, ka krievi nevēlas ieņemt šo objektu, jo Černobiļa ir tikai starpposms ceļā pie Kijevas, lai krieviem nevajadzētu šķērsot Dņepru. Černobiļā krieviem nav nekas meklējams, jo tā vienkārši ir pa ceļam un tur patrāpījusies Ukrainas vienība, kas izrāda pretestību.

"Viņi acīmredzot iet uz Kijevu pa labo krastu un arī no kreisā krasta. Divi grupējumi pienāks no abām upes pusēm un ielenks pilsētu.

Sturmēt Kijevu gan būtu vājprāts, jo tā ir ļoti sarežģīta operācija un ar riskiem par milzīgiem civiliedzīvotāju zaudējumiem.

Es domāju, ka krievi vēlas no tā izvairīties un armija seko Putina noteiktajam par Ukrainas demilitarizāciju, līdz ar to pamatā vēršas pret militāriem mērķiem. Acīmredzot, viņi vēlas ielenkt Kijevu un tad pieprasīt padošanos no Ukrainas prezidenta," norādīja Rajevs.

Rajevs gan vērsa uzmanību, ka izdarīt secinājumus par kara tālāko gaitu un līdzšinējiem zaudējumiem esot pāragri, jo nepieciešama precīzāka informācija. "Nekur nav tik daudz melu dzirdams kā kara laikā, pēc medībām un pirms vēlēšanām," ironizēja Rajevs.

Vai ukraiņi realizē spēcīgu pretestību, to vēl nevar pateikt, bet acīmredzams, ka viņi pretojas un šur tur gūst panākumus.

"Rīt jau būs liekāka skaidrība, kas notiek un kādas ir Ukrainas armijas izredzes," piebilda Rajevs.

Jau ziņots, ka Krievijas karaspēks no Baltkrievijas teritorijas iegājis slēgtās Černobiļas AES zonā, paziņojis Ukrainas Iekšlietu ministrijas padomnieks Antons Heraščenko.

Heraščenko savā "Telegram" kanālā pavēstījis, ka Ukrainas nacionālā gvardes karavīri, kas apsargā nedrošo radioaktīvo atkritumu glabātavu, izrāda sīvu pretestību uzbrucējiem.

Heraščenko brīdināja, ka gadījumā, ja kodolatkritumu krātuve tiks iznīcināta uzbrucēju artilērijas triecienu rezultātā, radioaktīvie putekļi var aptvert Ukrainas, Baltkrievijas un Eiropas Savienības (ES) valstu teritorijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu