Rēzeknes novadā pēc gāzes sprādziena izcēlies ugunsgrēks; viens cietušais

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Ceturtdien no rīta Rēzeknes novadā pēc gāzes izraisīta sprādziena izcēlies ugunsgrēks, kurā cietis viens cilvēks, bet vēl viens izglābts, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Agrita Vītola.

Plkst.9.41 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rēzeknes novada Audriņu pagastā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dzīvoklī bija noticis gāzes sprādziens. Notikuma vietā dega divstāvu ēkas otrā stāva dzīvoklis 58 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Vienu cilvēku ugunsdzēsēji glābēji izveda no ēkas, izmantojot glābšanas masku.

Plkst.13.05 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī, no 24.februāra plkst.6.30 līdz 25.februāra plkst.6.30, VUGD kopumā saņēma 49 izsaukumus - 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Ceturtdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Putnu ielā Rīgā, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme, un viens cilvēks bija jāatbrīvo no automašīnas, izmantojot hidrauliskos instrumentus. Savukārt Vienības gatvē Mārupē uz ceļa braucamās daļas bija izskrējušas četras kazas. Lai novērstu apdraudējumu satiksmes dalībniekiem, glābēji iedzina mājlopus kūtī un satiksme tika atjaunota.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu