Latvijas austrumu robežas tuvumā incidenti nav novēroti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš piedalās pirmo četru jauno "Patria" 6x6 bruņumašīnu pieņemšanā Ādažu bāzē.
Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš piedalās pirmo četru jauno "Patria" 6x6 bruņumašīnu pieņemšanā Ādažu bāzē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas austrumu robežas tuvumā nekādi incidenti nav novēroti, turklāt pēdējās dienās pat samazinājušies nelegālo imigrantu mēģinājumi iekļūt Latvijā no Baltkrievijas, atzina Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Kalniņš atgādināja, ka pēdējās dienās gan ir bijuši uzbrukumi kiberjomā un informatīvajā laukā, taču kopumā situācija ir mierīga.

NBS komandieris ļoti slavēja sabiedroto valstu lēmumu nosūtīt papildus karavīrus uz Latviju. Tas apliecina, ka nav pamata tiem skeptiķiem, kuri apgalvo, ka rietumvalstis ir svārstīgas lēmumu pieņemšanā par papildus atbalstu mūsu reģionam.

"ASV prezidents paziņoja par karavīru nosūtīšanu, un jau nākamajā dienā pie mums ir ieradies jauns kontingents," uzsvēra Kalniņš.

Ņemot vērā minēto, NBS komandieris aicina valdību un Saeimu jau drīzumā lemt par aizsardzības budžeta palielināšanu līdz 2,5% no iekšzemes kopprodukta (IKP), ko rosinājusi Aizsardzības ministrija.

Nauda nepieciešama, lai nodrošinātu papildu infrastruktūru sabiedroto spēku izvietošanai. Karavīri var kādu laiku dzīvot komfortablās teltīs, taču ilgtermiņā ir nepieciešamas jauna infrastruktūra, skaidroja Kalniņš.

Jau vēstīts, ka Krievija ceturtdienas rītā sāka uzbrukumu Ukrainai. Lai gan ir nodarīti postījumi, ir bojāgājušie un Krievijas karaspēks ir pietuvojies Kijevai, būtiskas uzvaras tas nav guvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu