Asinsdonoru centrs martā dosies 52 izbraukumos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Martā Valsts asinsdonoru centrs (VADC) dosies kopumā 52 izbraukumos, informēja centra Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ginta Bormane.

Izbraukumi plānoti Siguldā, Koknesē, Dobelē, Jelgavā, Lielvārdē, Cēsīs, Jaunpilī, Talsos, Kandavā, Kuldīgā, Dzērbenē, Aizkrauklē, Tukumā, Rēzeknē, Preiļos, Jēkabpilī, Apē, Balvos, Krāslavā, Alūksnē, Dagdā, Madonā, Malnavā un Rīgā.

Ikdienā VADC donorus pieņem Rīgā, Sēlpils ielā 9 un Merķeļa ielā 11, kā arī Rēzeknes, Daugavpils, Valmieras, Jelgavas, Ventspils un Liepājas slimnīcās.

Ņemot vērā situāciju Ukrainā, daudzi Latvijas iedzīvotāji ir izteikuši vēlmi ziedot asinis kara upuriem, norādīja Bormane. VADC ir saziņā ar kaimiņvalsts kolēģiem un gatavs vajadzības gadījumā sniegt nepieciešamo palīdzību, taču patlaban ārvalstu palīdzība Ukrainai nav nepieciešama.

VADC direktore Egita Pole norāda, ka asins komponentu sagatavošanas maisi tuvākajās dienās kopā ar citām medicīnas precēm centralizēti tiks nosūtīti Ukrainai, lai nepieciešamības gadījumā varētu palīdzēt arī kara upuriem.

Tāpat VADC aicina ikvienu asinsdonoru kompensāciju par asins nodošanu ziedot palīdzības sniegšanai Ukrainas cilvēkiem.

Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam vai jebkurai citai personu identificējošai apliecībai, kas satur sekojošu informāciju - personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto.

Pilns izbraukumu saraksts apskatāms VADC mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu