Ždanoka par EP rezolūcijas neatbalstīšanu: Karu neatbalstīšu!

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Latviju pārstāvošā Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Tatjana Ždanoka, kura neatbalstīja EP rezolūciju pret Krievijas agresiju Ukrainā, esot balsojusi "pret", jo neatbalstot karu.

Ždanoka savā "Facebook" vietnē skaidro, ka šī rezolūcija, viņasprāt, veicinās situācijas saasināšanos.

Viņa norāda, ka rezolūcija paredz paātrināt aizsardzības ieroču piegādes Ukrainai, kā arī paredz finanšu palīdzību, tostarp tajās jomās, kas saistītas ar aizsardzību.

Politiķe apgalvo, ka 2013.gadā Ukrainas sabiedrība esot sašķēlusies divās vienādās daļās, no kurām viena esot bijusi par, bet otra pret šīs valsts dalību Eiropas Savienībā, bet lielākā daļa esot bijusi pret valsts dalību NATO.

Ždanoka arī pauda savu viedokli par notikumiem Ukrainā pirms astoņiem gadiem, kad Krievija okupēja Krimu un sāka karadarbību Luhanskas un Doņeckas apgabalos.

Viņa vaino Eiropas Savienības (ES) līderus, ka izveidojusies traģiskā situācija Eiropas centrā.

Kā skaidroja Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs, pašlaik partijas biedri vienojušies nekomentēt Ždanokas balsojumu, un tas tikšot pārrunāts partijas sanāksmē šīs nedēļas beigās.

Kā ziņots, Ždanoka balsoja pret EP rezolūciju, kurā pieprasītas stingrākas sankcijas pret Krieviju un iezīmēti centieni piešķirt Ukrainai ES kandidātvalsts statusu.

Kā liecina balsošanas protokols, balsojumā par rezolūciju piedalījās kopumā 676 EP deputāti, absolūtam vairākumam jeb 637 deputātiem balsojot "par". 26 eiroparlamentārieši balsojumā atturējās, savukārt 13 balsoja pret. Viena no tiem EP deputātiem, kas rezolūciju neatbalstīja, bija Ždanoka.

Viņa ir bijusi vienīgā ne vien Latvijas, bet arī Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupas deputāte, kas neatbalstīja rezolūciju.

Pārējie minētās grupas parlamentārieši, kas piedalījās balsojumā, rezolūciju atbalstīja.

Arī visi pārējie Latviju pārstāvošie EP deputāti neatkarīgi no pārstāvētās grupas atbalstīja dokumentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu