Pentagons: nav informācijas, ka Baltkrievijas spēki būtu gatavi pievienoties kaujām Ukrainā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltā nama preses sekretārs Džons Kērbijs
Baltā nama preses sekretārs Džons Kērbijs Foto: OLIVIER DOULIERY/AFP

ASV Aizsardzības ministrijai nav informācijas, kas norādītu uz Baltkrievijas bruņoto spēku gatavošanos tiešai dalībai kaujās Ukrainā, trešdien paziņoja Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs.

"Mums nav informācijas," sacīja Kērbijs, atbildot uz jautājumu, vai Pentagons saskata kādas pazīmes par Baltkrievijas spēku piedalīšanos vai gatavošanos piedalīties Krievijas karadarbībā Ukrainā.

Viņš arī atzīmēja, ka ASV izlūkdienestiem pagaidām nav apstiprinājuma tam, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins piesaistītu papildu vienības no citiem Krievijas reģioniem pozīciju pastiprināšanai.

Kērbijs atgādināja, ka Putins no pērnā rudens koncentrēja pie Ukrainas robežām apmēram 150 000 karavīru, no kuriem lielākā daļa jau ir iegājuši Ukrainā.

Krievija ir zaudējusi uzbrukuma tempu, tomēr tai vēl ir pietiekami daudz spēku uzbrukumam. Savukārt Ukrainas puse ir atjaunojusi savus spēkus un ir gatava drosmīgai pretstāvei, atzīmēja Pentagona preses sekretārs.

Viņš sacīja, ka Putinam vēl ir varianti, lai novērstu ļaunāko scenāriju, tas ir, lai apturētu eskalāciju un piekristu uguns pārtraukšanas režīmam.

"Un es tiešām uzskatu, ka Ukrainas nākotni vajag izvēlēties pašiem ukraiņiem," piebilda Pentagona preses sekretārs.

Jau vēstīts, ka Baltkrievija piedalījās kopīgās militārās mācībās ar Krieviju pirms tās iebrukuma Ukrainā, un daļa Krievijas spēku Ukrainā iebruka no Baltkrievijas teritorijas.

Otrdien tika ziņots, ka Ukrainā iegājis arī Baltkrievijas karaspēks. Tas it kā noticis Čerņihivas apgabalā Ukrainas ziemeļaustrumos.

No Baltkrievijas teritorijas arī tiek īstenota raķešu palaišana un kaujas lidmašīnu un helikopteru uzbrukumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu