Baltkrievija iesaistās Krievijas izraisītajā karā Ukrainā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Baltkrievija iesaistās Krievijas izraisītajā karā Ukrainā. Čerņigovā iegājuši Baltkrievijas karavīri, to apliecinājis reģionālās teritoriālās aizsardzības pārvaldes "Sever" pārstāvis Vitālijs Kirilovs

"Baltkrievija iesaistījusies karadarbībā," paziņoja Kirilovs.

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko tikko noliedza baltkrievu karavīru iesaistīšanos Krievijas izraisītajā karā Ukrainā.

Slabinas, Pakuļas un Mihailo-Kocjubinskes ciema iedzīvotāji ziņo, ka novērojuši ar baltu apli atzīmētas militārās tehnikas pārvietošanos.

Kā ziņo Mihailo-Kocjubinskes iedzīvotāji, plkst.11.30 braukusi baltkrievu kolonna, kurā bijušas 33 tehnikas vienības, tostarp 11 reaktīvie daudzstobru mīnmetēji "Grad".

Mobilie sakari tiek slāpēti, kolonna devusies Slabinas un Pakuļas virzienā.

Jau ziņots, ka vakar ASV izlūkdienestu novērtējums liecināja - Baltkrievijas līdera Aleksandra Lukašenko lēmums par dziļāku iesaistīšanos karā atkarīgs no sarunām starp Krieviju un Ukrainu, kas risinājās vakar.

Krievijas spēki Ukrainā ir saskārušies ar spēcīgu pretestību, un ASV amatpersonas uzskata, ka iebrukums bijis daudz sarežģītāks un lēnāks, nekā Kremlis paredzēja, taču situācija var mainīties, Maskavai pielāgojoties esošajiem apstākļiem.

Ukrainas un Krievijas sarunas, kuras ilgušas aptuveni piecas stundas, pie Baltkrievijas robežas pirmdien noslēgušās bez vērā ņemamiem panākumiem.

Puses vienojušās par jaunu sarunu kārtu.

Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks, kurš bija Ukrainas delegācijā, pavēstīja, ka sarunās Ukrainas un Krievijas puses noteikušas virkni prioritāro tēmu, kurās redzami zināmi risinājumi.

Krievijas delegācijas vadītājs Vladimirs Medinskis paziņoja, ka otrā sarunu kārta notiks tuvākajās dienās uz Polijas-Baltkrievijas robežas, panākta attiecīga vienošanās.

Foto: Uzbrukums Ukrainas pilsētai Harkovai

Foto: Diena Ukrainā: 28. februāris 

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu