Slēdz radiostaciju "Eho Moskvi"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Direktoru padome nolēmusi slēgt radiostaciju "Eho Moskvi" un tās tīmekļa vietni, tviterī pirmdien pavēstījis "Eho Moskvi" galvenais redaktors Aleksejs Venediktovs.

Dienu iepriekš Krievijas enerģētikas giganta kontrolētais uzņēmums "Gazprom-media" paziņoja, ka sasauks "Eho Moskvi" direktoru padomi, lai pieņemtu lēmumu "saskaņā ar ģenerālprokuratūras norādījumiem".

Iepriekš Krievijas ģenerālprokuratūra pieprasīja informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas uzraudzības dienestam "Roskomnadzor" ierobežot piekļuvi televīzijas kanālam "Doždj" un radiostacijai "Eho Moskvi", jo tie it kā izplatot "viltus ziņas".

Krievijas varasiestādes par viltus ziņām pasludinājušas jebkuru informāciju, kas atklāj Ukrainā pastrādātos kara noziegumus, civiliedzīvotāju slepkavošanu, krievu ciestos zaudējumus un ukraiņu tautas pretestību iebrucējiem.

Krievijā pat aizliegts pret Ukrainu uzsākto karu saukt par karu vai iebrukumu, vai jebkurā citā piemērotā vārdā. Visi mediji ir spiesti lietot diktatora Vladimira Putina uzspiesto eifēmismu - "specoperācija".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu