Ukrainas ministre: Krievija joprojām atsakās izvest kritušo karavīru mirstīgās atliekas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Shutterstock

Krievija līdz šim ir atteikusies aizvest Ukrainā kritušo karavīru mirstīgās atliekas, ceturtdien paziņojusi Ukrainas pagaidu okupēto teritoriju reintegrācijas ministre Irina Vereščuka, bet Ukrainas valsts dzelzceļa kompānija gatavojas līķus uz Krieviju aizvest ar refrižeratorvagoniem.

Viņa televīzijas intervijā pavēstījusi, ka "Krievija diemžēl neatbild, atsakās aizvest līķus. Mēs tagad paziņojam publiski, ka jau kārtējo reizi lūdzam Krieviju savākt tūkstošiem Krievijas karavīru līķu. Viņi ir jāizved uz Krievijas teritoriju".

Savukārt dzelzceļa kompānija "Ukrzaliznicija" paziņoja, ka nodrošinājusi valsts bruņotajiem spēkiem refrižeratorvagonus līķu izvešanai.

Kompānijas preses dienestā informēja, ka saņemts lūgums nodrošināt 20 vagonus līķu izvešanai no Fastivas, Odesas-Zastavas, Podilskas, Merefas un Zaporižjas stacijām. Vagoni jau atrodoties stacijās un gaida pilnīgu piekraušanu.

Viena vagona-refrižeratora ietilpība ir 50 tonnas, kas nozīmē, ka varēs izvest 10 000 kritušo karavīru līķu.

Jau 26.februārī Vereščuka informēja, ka Ukrainas varasiestādes lūgušas Starptautiskā Sarkanā krusta organizāciju izvest no valsts tūkstošiem krievu okupantu līķu.

Ukrainas armijas ģenerālštābs ceturtdien paziņojis, ka kopš iebrukuma sākuma 24.februārī līdz 3.martam Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā sasnieguši apmēram 9000 karavīru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu