Policija aiztur iereibušu vīrieti, kurš caur balkonu iekļuvis dzīvoklī Tukumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas pašvaldības policija. Ilustratīvs attēls.
Rīgas pašvaldības policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Likumsargi aizturējuši iereibušu vīrieti, kurš caur balkonu iekļuvis dzīvoklī Tukumā, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Viņa skaidroja, ka trešdien Tukuma iecirknī tika saņemta informācija, ka kāda persona caur balkonu iekļuvusi otrā stāva dzīvoklī. Nekavējoties ierodoties norādītajā adresē, likumsargi dzīvoklī aizturēja vīrieti, kurš bija alkohola reibumā.

Tā kā vīrietis neizrādīja vēlēšanos sadarboties un nepaklausīja policistu likumīgajām prasībām, uz notikuma vietu izsaukti arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki un, izmantojot metāla kāpnes, policisti iekļuva dzīvoklī caur balkonu. Mājvietā vīrietis likumsargiem teica, ka esot ieradies pakaļ savam televizoram, kā arī izrādīja pretošanos, tāpēc viņš tika aizturēts.

Skaidrojot notikumu apstākļus un vienlaikus pieņemot liecību arī no sievietes, kura dzīvo minētajā adresē, amatpersonas sāka kriminālprocesu.

Piektdien tiesā tika pieņemts lēmums par labu dzīvokļa īpašniecei par pagaidu aizsardzību no vardarbības.

Aizturēšanas brīdī 1995.gadā dzimušais vīrietis atradās 2,52 promiļu reibumā. Viņu nogādāja īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Turpmākā izmeklēšanā tiks vērtēta gan svešas mantas tīša bojāšana, gan mājokļa neaizskaramības pārkāpšana, gan zādzības mēģinājums.

Atbilstoši Krimināllikuma 185.panta pirmajai daļai par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu vai naudas sodu. Savukārt par nelikumīgu iekļūšanu mājoklī pret tajā dzīvojošās personas gribu var sodīt ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu