Jurašs devies uz Ukrainu, lai palīdzētu cīnīties pret okupantiem

Vita Daukste-Goba
, TVNET Ziņas | KLIK redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ukraine 4 Freedom @uawarinfo/Twitter

Partijas "Konservatīvie" (iepriekš - Jaunās konservatīvās partijas) valdes loceklis, Saeimas deputāts Juris Jurašs ir devies uz Ukrainu, lai palīdzētu cīnīties ar Krievijas okupantiem, portālam TVNET apstiprināja partijā.

Arī tieslietu ministrs un "Konservatīvo" līderis Jānis Bordāns portālam TVNET apstiprināja, ka Jurašs devies uz Ukrainu. "Es apstiprinu faktu, ka, valsts un personiskās drošības interesēs - neafišējot, Juris Jurašs ir devies aizstāvēt Latviju Ukrainas teritorijā, cīnoties ar brīvās Ukrainas okupantiem. Sīkāku informāciju, domāju, Juraša kungs sniegs pēc atgriešanās Latvijā," tā TVNET sacīja Bordāns.

Portālam TVNET pagaidām neizdevās sazināties ar Jurašu.

Savukārt ziņu aģentūrai LETA Bordāns nevarēja komentēt, kādas konkrēti funkcijas Jurašam Ukrainā uzticētas un vai viņš pievienojies Ukrainas bruņoto spēku jaundibinātajam Starptautiskajam teritoriālās aizsardzības bataljonam. Nav arī zināms, cik ilgi deputāts plāno uzturēties Ukrainā. Pagaidām arī nav zināms, vai Jurašs noliks Saeimas deputāta mandātu, piemēram, otrdien, 8. martā, Jurašs vēl attālināti novadījis Juridiskās komisijas sēdi. "Viņš nav to izdarījis, bet, ko darīs tālāk, mēs sniegsim informāciju, tiklīdz tas būs iespējams," tā aģentūrai LETA pauda tieslietu ministrs.

Ziņu aģentūras LETA žurnālisti Bordānu arī iztaujājuši par Juraša ieroču lietošanas prasmēm, ministrs atbildēja, ka Jurašam ir bijusi ļoti liela pieredze operatīvajā darbā un viņa darbošanās šajā jomā ir publiski redzama CV. Kā liecina LETA arhīvs, Jurašs ir savulaik beidzis Latvijas Policijas akadēmiju un vairākus gadus bija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs.

Ļvivas teritoriālās aizsardzības brīvprātīgo vadītājs Igors Vasjuņiks portālam "lviv.ua" pirmdien pavēstījis vēsti par Saeimas deputātu Jurašu, proti, ka viņš ieradies Ukrainā, lai palīdzētu cīņā ar Krieviju. Viņš arī portālam apgalvojis, ka Jurašs plāno nolikt Saeimas mandātu, lai paliktu Ukrainā un cīnītos ar teroristisko Krieviju. Kā portālam pavēstījis Vasjuņiks, Jurašs dosies konkrēti uz Kijevu, kur pildīs drošības konsultanta pienākumus. "Jurašs saprot, ka Ukraina šajā karā aizstāv ne tikai sevi, bet arī visu pasauli," tā sacījis Vasjuņiks, kurš arī piebildis, ka viņš ir "cilvēks ar visaugstākajiem morāles principiem".

"Ar tādiem draugiem Ukraina uzvarēs!" tā paudis Vasjuņiks.

Tāpat vēstīts, ka līdz 7. martam oficiāli saņemti trīs Latvijas iedzīvotāju pieteikumi karot Ukrainas armijas pusē, tā informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera preses virsniece Sandra Brāle.

Saeima 28. februārī pieņēma grozījumus Nacionālās drošības likumā, ļaujot Latvijas pilsoņiem brīvprātīgi sākt dienestu Ukrainas bruņotajos spēkos. Grozījumi stājās spēkā 1. martā.

Jau ziņots, ka šī gada 24. februārī agresors Krievija atkārtoti iebruka Ukrainā ar mērķi pilnībā okupēt Ukrainas teritoriju un apspiest ukraiņu tiesības būt par neatkarīgu valsti demokrātisko Eiropas valstu saimē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu