Vai jāpārstāda un jāretina?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Lielāko daļu garšaugu pēc izdīgšanas var atstāt augt turpat vecajā podiņā.

Garšaugi labi aug arī bez piķēšanas – nesen izdīgušu, blīvi saaugušu augu pārstādīšana citā vietā. Piķēšana pēc izdīgšanas var būt nepieciešama augiem ar cietiem, resniem stumbriem un lielām lapām, piemēram, mazie tomātiņi un paprika. Tāpat piķēšana vai vēl labāk - jau sākotnēja stādīšana ar pietiekamām atstarpēm vajadzīga arī salātiem. Taču, piemēram, baziliks un citi garšaugi ar smalkiem stumbriņiem parasti nav jāpiķē, un tie sulīgāki un kuplāki mēdz saaugt tieši nepiķēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu