Parkā Horvātijā avarē Krievijā ražots bezpilota militārais lidaparāts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijā ražots bezpilota militārais lidaparāts avarējis parkā Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā, kuram ir tāds pats nosaukums kā ciemam Ukrainā, piektdien, 11. martā, apstiprināja Horvātijas premjerministrs Andrejs Plenkovičs.

Incidentā, kas notika ceturtdien ap pulksten 21, neviens nav cietis, paziņoja vietējā policija. Sabojātas vairākas automašīnas. Jarunas parkā pēc avārijas palicis metru dziļš krāteris trīs metru diametrā, vēstīja vietējie mediji.

Plenkovičs, kurš ieradies uz Eiropas Savienības (ES) samitu Versaļā, sacīja, ka tas ir Krievijā ražots lidaparāts, bet pagaidām nav gūts apstiprinājums, vai tas pieder Krievijas vai Ukrainas armijai.

Horvātijas gaisa telpā lidaparāts ielidoja no Rumānijas un Ungārijas, viņš teica, piebilstot, ka Horvātija lūgusi Ukrainai pārbaudīt, vai tās rīcībā nav informācijas, kā bezpilota lidaparāts nonāca Zagrebā.

Portāls "Index.hr" citēja bijušo Zagrebas civilās aizsardzības nodaļas vadītāju Pavli Kaliniču sakām, ka avarējušais objekts varētu būt padomju laika tipa "Tupoļev M-141" tālas distances izlūkošanas bezpilota lidaparāts. Tāda lidaparāta darbības rādiuss ir 1000 kilometru.

Vairāk nekā 1200 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Zagrebas Jarunas parka atrodas Jarunas ciems Ukrainas Žitomiras apgabalā, kurā Krievijas karaspēks veicis plašus uzbrukumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu