No 1. septembra plāno noteikt 970 eiro algu pirmsskolas izglītības skolotājiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece. Foto: Paula Čurkste/LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno no 1.septembra noteikt 970 eiro algu pirmsskolas izglītības skolotājiem, informēja ministrijā.

Algas tiek paaugstinātas attiecībā pret pārējo vispārējās izglītības iestāžu pedagogu atalgojumu, kas no 1.septembra būs 900 eiro, kā arī tiek atgādināts, ka jau no pagājušā gada 1.septembra pirmsskolas izglītības skolotāju zemākā algu likme bija palielināta līdz 872 eiro, kamēr pārējo vispārējās izglītības iestāžu pedagogu atalgojums ir 830 eiro.

Abas aktivitātes mazina atšķirību starp pirmsskolas izglītības skolotājas vienas darba stundas izmaksu un pārējo skolotāju vienas darba stundas izmaksu.

Paralēli IZM strādā starpinstitucionālā darba grupā, kurā piedalās arī Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA). Darba grupā tiek veikti uzdevumi kā pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku izstrādāšana, pedagogu darba slodzes iekšējās līdzsvarošanas risinājuma meklēšana, pirmsskolas skolotāju vienas darba stundas izmaksu un pārējo skolotāju vienas darba stundas izmaksu tuvināšana.

Iecerēts, ka darba grupas paveiktais rezultēties konkrētos sasniedzamos rādītājos laika posmā no 2023. līdz 2027.gadam.

Jau ziņots, ka LIZDA gatavo pieteikumu, lai Satversmes tiesā apstrīdētu 2016.gadā ieviestos Ministru kabineta noteikumus, kas nosaka vienādas algas pirmsskolas izglītības skolotājiem un pārējiem vispārējās izglītības skolotājiem. LIZDA skaidro, ka realitātē pirmsskolas skolotāji strādā sešas stundas dienā, izglītības iestāžu darba laika dēļ, tādēļ skolotāji sekojoši saņem tikai 80% no zemākās darba algas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu