Austrālija nosaka sankcijas 33 Krievijas uzņēmējiem un viņu tuviniekiem

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Austrālija pirmdien piemērojusi sankcijas 33 Krievijas uzņēmējiem un viņu tuviniekiem, arī baņķierim Pjotram Avenam, miljardierim Romanam Abramovičam un gāzes kompānijas "Gazprom" izpilddirektoram Aleksejam Milleram.

Austrālijas valdība nolēmusi papildināt to personu sarakstu, pret kurām sankcijas bija noteiktas jau 2014.gadā pēc tam, kad Krievija anektēja Ukrainas Krimas pussalu.

Līdzās Avenam sankcijas noteiktas arī otram konsorcija "Alfa-Grupp" līdzīpašniekam Mihailam Fridmanam, "Metalloinvest" dibinātājam Ališeram Usmanovam, kā arī čellistam un miljardierim Sergejam Rolduginam.

33 personu sarakstā ir arī bankas "Rossija" padomes priekšsēdētājs Dmitrijs Ļebedevs, Putinam pietuvinātā oligarha Borisa Rotenberga sieva un dēls, Arkādija Rotenberga meita un dēls, tehnoloģiju kompānijas "Rostec" vadītājs Sergejs Čemezovs, viņa sieva un trīs dēli.

Ar sankcijām Austrālijas valdība vēlas vērsties pret personām, kas cieši saistītas ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu un karas tā rezultātā "guvušas milzīgu personīgo labumu un ir ekonomiski un stratēģiski nozīmīgas Krievijai.

Austrālijas valdība norādīja, ka pēdējo nedēļu laikā jau ir pievienojusies starptautiskajiem partneriem un vērsusi sankcijas pret vairāk nekā 460 fiziskām un juridiskām personām, arī pret Krievijas centrālo banku, Krievijas Tiešo investīciju fondu, Bruņotajiem spēkiem, politiķiem un militārpersonām. Sankcijām pakļauts arī pats Putins.

"Austrālijas valdība atkārtoti pauž visstingrāko atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai un Ukrainas tautai," teikts valdības paziņojumā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu