Imants Jurevičius iecelts par Valsts probācijas dienesta vadītāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrdien, 15. martā, valdība lēma atbalstīt tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) ierosinājumu Valsts probācijas dienesta (VPD) vadītāja amatā iecelt Imantu Jurevičiu, kurš līdz šim pildīja VPD Darbības analīzes un attīstības departamenta vadītāja - dienesta vadītāja vietnieka - pienākumus, TVNET informēja tieslietu ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Jurevičius savas profesionālās karjeras laikā VPD ir vadījis vairākus Latvijas kriminālsodu izpildes sistēmai nozīmīgus attīstības projektus, kā arī sniedzis būtisku ieguldījumu starptautiskās sadarbības veicināšanai probācijas un taisnīgumu atjaunojošās justīcijas jomā.

Pēdējos trijos gados Jurevičius ir bijis atbildīgs arī par VPD stratēģiskās attīstības procesu, tostarp izstrādājis dienesta attīstības stratēģiju 2021.-2027.gadam un aktīvi līdzdarbojies nozares politikas plānošanas dokumentu izstrādē. Šāda pieredze ir būtisks priekšnoteikums, lai nodrošinātu sekmīgu dienesta turpmāko darbu un tā attīstību, uzsver Bordāns.

Jurevičius ir ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu politikas zinātnē. Viņa līdzšinējā darba un profesionālā pieredze vadošos amatos probācijas jomā ir bijusi augsti novērtēta.

Kopš 2019.gada Jurevičius strādā VPD Darbības analīzes un attīstības departamenta vadītāja - dienesta vadītāja vietnieka amatā. Līdz tam Jurevičius ir vadījis dažāda lieluma un funkcionālas nozīmes struktūrvienības, gūstot nozīmīgu pieredzi gan personālvadībā, gan finanšu vadībā, gan sadarbības veidošanā un uzturēšanā ar dažādiem nacionāla un starptautiska līmeņa sadarbības partneriem.

VPD Jurevičius jau kopš 2009.gada bija atbildīgs par daudzu stratēģiski nozīmīgu attīstības projektu sagatavošanu, īstenošanu un uzraudzību, ieviešot dzimumnoziedznieku uzraudzības un sociālās uzvedības korekcijas sistēmu, likumpārkāpēju elektronisko uzraudzību, brīvprātīgo līdzgaitnieku darba modeli darbam ar probācijas klientiem. Tas veicināja gan Latvijas probācijas sistēmas un kriminālsodu izpildes sistēmas attīstību, gan Latvijas probācijas sistēmas starptautisku atpazīstamību un VPD kā partnera izvēli vairāku starptautiski nozīmīgu projektu īstenošanai - labākās starptautiskās pieredzes pārņemšanai un ieviešanai Latvijā un Latvijas pieredzes tālāknodošanā citām valstīm.

Laikā no 2013.līdz 2019.gadam Jurevičius bija ievēlēts un pildīja Eiropas probācijas konfederācijas valdes locekļa pienākumus, tai skaitā no 2016.-2019.gadam arī tās viceprezidenta pienākumus.

Jau ziņots, ka pērn valdība atbalstīja līdzšinējā VPD vadītāja Mihaila Papsujeviča pārcelšanu Tieslietu ministrijas valsts sekretāra amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu