No datorspēles līdz īstai sacīkšu trasei jeb astoņi aizraujoši fakti par videospēli Gran Turismo 7

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Porsche Vision Gran Turismo virtuālajā Nirburgringas Nordšleifē
Porsche Vision Gran Turismo virtuālajā Nirburgringas Nordšleifē Foto: Porsche

Viens no labāk zināmajiem nosaukumiem autobraukšanas videospēļu pasaulē viennozīmīgi ir PlayStation konsolēm domātā Gran Turismo, kas drīzumā iznāks jau septītajā iterācijā. Lūk, daži interesanti fakti par daudzu benzīngalvu un auto entuziastu iecienīto spēli, kas šogad svin 25. gadadienu.

1. Spēlētājiem būs pieejami vairāk nekā 420 automobiļi, ar kuriem videospēlē būs iespējams braukt 34 dažādās vietās visā pasaulē. Šīs 34 vietas nodrošinās vairāk nekā 90 dažādas unikālas trases. Starp tām ir

leģendārā Nirburgringas trase Vācijā, Daytona International Speedway trase Floridā, kā arī Circuit de la Sarthe, kas pazīstama ka Lemāna.

2. Gran Turismo ir visilggadējākā videospēļu sērija PlayStation konsolēm - pirmā spēle tika izdota 1997.gadā pirmās paaudzes PlayStation videospēļu konsolei. Kopš tā laika Gran Turismo nodrošināta katras paaudzes PlayStation videospēļu konsolei.

3. Sērija Gran Turismo Sport tika izdota pasaulē pirmās Olimpiskās virtuālās programmas ietvaros pirms 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Šajās sacīkstēs sacentās virtuālie braucēji no visas pasaules, bet beigās uzvaru tajās izcīnīja FIA Nāciju kausa pasaules čempions Valerio Gallo.

4. Gran Turismo izveido saikni starp virtuālajām un reālās dzīves autosacīkstēm. Periodā no 2008. līdz 2016.gadam spēlētāji no visas pasaules

varēja piedalīties PlayStation GT Akadēmijā, lai gūtu unikālu iespēju kļūt par reāliem, profesionāliem sacīkšu braucējiem Nissan komandā,

saņemot arī visu nepieciešamo apmācību un licences, lai piedalītos starptautiskos pasākumos.

Porsche Vision Gran Turismo virtuālajā Nirburgringas Nordšleifē
Porsche Vision Gran Turismo virtuālajā Nirburgringas Nordšleifē Foto: Porsche

5. Pirms Gran Turismo 7 izdošanas Sony Interactive Entertainment sadarbībā ar Sony AI un Polyphony Digital radīja pilnībā jaunu autosacīkšu mākslīgo intelektu GT Sophy. Sophy darbību sāka pilnībā no nulles, un sākumā tā nebija īpaši veiksmīga. Taču šobrīd tas jau spēj uzveikt pašreizējo pasaules čempionu Valerio Gallo. Sophy tiks izmantots arī turpmāko videospēļu izstrādē. Sīkāk iepazīties ar GT Sophy iespējams šeit.

6. Gran Turismo izstrādātājam Kazunori Jamauči (Kazunori Yamauchi) bijusi liela ietekme uz autosportu un autosacīkstēm kopš pirmās spēles izveidošanas. 2013.gadā viņam par godu tika nosaukta iela Rondā, kas atrodas aptuveni 100 kilometrus no Malagas, bet 2015.gadā Jamauči 30. Starptautiskajā automobiļu festivālā Parīzē tika pasniegta "Radošuma galvenā balva" par viņa ieguldījumu autoražošanas nozarē.

7. Automobiļu fotografēšanas entuziastiem Gran Turismo 7 sniedz gandrīz bezgalīgas iespējas fotografēt automašīnas visapkārt pasaulei. Videospēlē atgriezies Scape režīms, kas pirmo reizi tika nodrošināts Gran Turismo Sport, un tas paplašina jau tā iespaidīgo dažādu atrašanās vietu sarakstu. Spēlētāji Gran Turismo 7,

izmantojot Scape režīmu, var fotografēt savus automobiļus vairāk nekā 2500 vietās, kas aptver vairāk nekā 60 valstis.

Automašīnu dizaineriem videospēle piedāvā Livery Editor, kas sniedz iespēju radīt unikālu dizainu videospēlē pieejamajiem automobiļiem - iespējams arī augšupielādēt pašu veidotus dizainus, izmantojot Gran Turismo mājaslapu. Tiem, kuri vēlas vēl dziļāk iegrimt autosacīkšu kultūrā un vēsturē, Gran Turismo 7 arī piedāvā Museum režīmu, kas ļauj spēlētājiem iepazīties ar katra videospēlē iekļautā autoražotāja bagāto vēsturi.

8. Sacīkstes šajā videospēlē būtiski izmainīs gan laikapstākļi, gan konkrētais diennakts posms sacīkšu laikā, taču tas nav viss. Balstoties uz plašiem meteoroloģiskajiem un ģeogrāfiskajiem datiem, Polyphony Digital simulējis debesis virs dažādām trasēm visā pasaulē, kas nozīmē, ka zvaigžņu un planētu izvietojums konkrētā laikā videospēlē atbildīs izvietojumam reālajā dzīvē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu