Ukrainā nogalināts "Fox News" operators un ukraiņu žurnāliste

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV telekanāla "Fox News" operators Pjērs Zakševskis un viņa kolēģi.
ASV telekanāla "Fox News" operators Pjērs Zakševskis un viņa kolēģi. Foto: AP/Scanpix

Ukrainā nogalināti ASV telekanāla "Fox News" operators Pjērs Zakševskis un ukraiņu žurnāliste Oleksandra Kuvšinova, otrdien, 15. martā, paziņoja telekanāls un Ukrainas iekšlietu ministra vietnieks Antons Heraščenko.

Zakševskis un Kuvšinova tika nogalināti un viņu kolēģis Bendžmins Hols ievainots, kad viņu automašīna pirmdien nokļuva Krievijas spēku artilērijas apšaudē Horenkas ciemā pie Kijivas, pavēstīja Heraščenko.

"Fox News Media" izpilddirektore Sūzena Skota pavēstīja, ka Zakševskis bija "kara zonu fotogrāfs, kurš "Fox News" atspoguļoja gandrīz ikvienu starptautisko ziņu no Irākas līdz Sīrijai un Afganistānai".

Londonā bāzētais Zakševskis strādāja Ukrainā kopš februāra.

Viņa kolēģis Hols ir hospitalizēts. Kā pavēstīja Heraščenko, viņam nācies amputēt daļu kājas.

Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Ludmila Denisova otrdien pirms ziņām par Zakševska un Kuvšinovas bojāeju pavēstīja, ka

Ukrainā kopš Krievijas iebrukuma sākuma nogalināti vismaz trīs žurnālisti un vismaz 35 ievainoti.

Krievijas karaspēks nogalinājis ASV žurnālistu Brentu Reno un divus ukraiņu žurnālistus, lietotnē "Telegram" pavēstīja amatpersona.

Reno tika nogalināts Irpiņā pie Kijivas, Viktors Dudars nogalināts pie Mariupoles, bet operators Jevhhens Sakuns zaudējis dzīvību raķetes triecienā Kijivā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu