Pirmie foto BMW pamazām atklāj elektrisko i7

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW i7 detaļas
BMW i7 detaļas Foto: BMW

Elektriskais BMW i7 publikai tiks parādīts aprīlī, prezentācijai vienlaikus notiekot Ņujorkā, Minhenē un Pekinā. Par to ražotājs paziņoja 16. martā BMW grupas ikgadējās konferences 2022 ietvaros.

Pagaidām i7 izskats tiek turēts noslēpumā, bet publiskotajos preses materiālos redzams vien modeļa siluets un atsevišķas detaļas. Automašīna saglabās tradicionālo BMW profilu ar garu motora pārsegu un Hofmeistera izliekumu aizmugurējās durvīs. Milzīgās priekšējā režģa nāsis paliks savās vietās, bet atkal mainīsies. Proti, to forma tiks veidota elektriskā krosovera BMW iX veidā, un tās būs tīri dekoratīvas, aiz sevis slēpjot autopilota sistēmas radarus.

Attēlos redzamas tikai šaurās dienas gaitas gaismas, bet galveno lukturu klātbūtni zem tām var tikai nojaust.

Interesants, taču ne unikāls risinājums būs elektriski izbīdāmi durvju rokturi.

BMW i7, tāpat kā nākamās paaudzes 7. sērija ar iekšdedzes dzinējiem, ir veidots uz modulāras CLAR platformas. Tas nozīmē, ka elektriskajam un iekšdedzes dzinēja 7.sērijas BMW būs vienots virsbūves rāmis, taču paneļi katrai no versijām atšķirsies.

Sākotnējā informācija liecina, ka i7 būs divi elektromotori, pa vienam uz katru asi. To kombinācija būs tāda pati kā krosoveram iX M60, kur tie attīsta 540 ZS un 1015 Nm. Sedana gadījumā gan jauda būs lielāka un pārsniegs 600 ZS un ar pilnu grīdā iebūvēto akumulatoru i7 spēs provizoriski nobraukt 580 - 610 kilometrus.

Viena no galvenajām atrakcijām interjerā ir no griestiem izbīdāms ekrāns ar 31 collas diagonāli.

Attiecīgajā attēlā no šobrīd pieejamajiem preses materiāliem nedaudz redzams arī priekšējais panelis un i7 sēdekļi ar integrētajiem galvas balstiem.

Kurā aprīļa datumā notiks globālā prezentācija, pagaidām netiek izpausts.

Aktuālās paaudzes BMW 7.sērija (G11/G12) tiek ražota kopš 2015. gada, un tā pieejama gan ar iekšdedzes dzinējiem, gan hibrīda versijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu