Stabiņi rada galvassāpes autobraucējiem Imantas Šķērsielā

CopyLinkedIn Draugiem X
Stabiņi Šķērsielā Imantā
Stabiņi Šķērsielā Imantā Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Imantā ir iela, kas nodēvēta par Šķērsielu. Tās lielākā īpatnība gan nav nosaukums, bet gan fakts, ka iela ir nosēta ar stabiņiem un citiem ātruma slāpēšanas elementiem. 

Šķērsielas posmā ir izveidotas 11 kabatas, katrā pa septiņiem stabiņiem. Pavisam kopā Šķērsielā ir uzlikti 77 stabiņi, taču vairāki jau ir nolauzti. Tie savulaik uzstādīti nolūkā samazināt pa ielu braucošo auto ātrumu, kā arī samazināt satiksmes intensitāti. Jo īpaši jau kravas automobiļu satiksmi, jo ielas vienā galā ir bāze, uz kurieni tie dodas kuplā skaitā.

Lai gan mērķis ar stabiņiem ir panākts – mašīnu ielā ir mazāk un arī to braukšanas ātrums ir samazinājies – vietējo iedzīvotāju viedoklis par stabiņiem atšķiras. Vieni uzskata, ka ir labi tā, kā ir, bet pēc citu domām stabiņi izkārtoti gluži kā sacensībās, pārbaudot vadītāja pacietību un prasmes, turklāt ne tikai šoferi jūtas apmulsuši mēģinot apbraukt stabiņus, arī kājāmgājēji nezina, pa kuru pusi pārvietoties, lai netrāpītos spēkratiem ceļā.

Stabiņi Šķērsielā Imantā
Stabiņi Šķērsielā Imantā Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Interesanti, ka vietējie iedzīvotāji domē bija vērsušies vien ar aicinājumu uzstādīt tā dēvētos guļošos policistus, tomēr Rīgas domes Satiksmes departamentā nolemts uzstādīt arī stabiņus. Mērķis panākt, lai ielu neizmanto kā apbraucamo ceļu sastrēgumiem, ir panākts, taču tai pašā laikā Satiksmes departaments piekrīt, ka varēja labāk. No otras puses – šis variants bijis vislētākais, lai nav jāveic ielas pārbūve.

Tai pašā laikā satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis norāda: "Ja iela ir pārsātināta ar drošības līdzekļiem, tad vadītāji vairāk koncentrējas uz tiem, nevis uz citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Varbūt šajā ielā varēja izmantot citus paņēmienus, veidot labirintu, uzlikt puķu podus. Ja mērķis ir sabremzēt satiksmi vēl vairāk, jāķeras pie radikālākām metodēm, kas prasa lielākus līdzekļus, taču būs efektīvāki."

Vairāk par situāciju mazajā Imantas ieliņā skaties TV3 raidījuma Bez tabu sižetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu