Kariņš: Kremļa informatīvā vide "nenogalina cilvēkus, bet bojā cilvēku prātus"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Ar skaidrošanu jāpalīdz cilvēkiem, kuri vairākus gadu desmitus dzīvojuši Kremļa informatīvajā vide, ceturtdien ikgadējā uzrunā Saeimā pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, reizē uzsverot, ka iesaistīšanās sabiedrībā ir divpusējs ceļš.

Pirms pievēršanās jautājumam par informatīvo telpu Kariņš atkārtoja jau iepriekš pausto, ka ir izlemts, ka aizsardzības jomai finansējums trīs gadu laikā tiks palielināts līdz 2,5% no iekšzemes kopprodukta.

Premjers atzīmēja, ka ir jāstiprina arī informatīvā vide, kura Vladimira Putina Krievijas karā pret Ukrainu ir "ļoti no svara".

Tā "nenogalina cilvēkus, bet tā bojā cilvēku prātus," atzīmēja valdības vadītājs.

Desmitiem gadu proponēti Kremļa meli, kuri nepastarpināti ir ienākuši Latvijas sabiedrībā, iesējuši tādu kā "domu vai ideju vēzi", skaidroja Kariņš, uzsverot, ka šis vēzis ir "jāizravē, jāizgriež laukā".

Premjers pozitīvi novērtēja, ka mediju uzraugs - Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) - ir slēdzis vairākus televīzijas kanālus un vairāk nekā 60 interneta vietnes, kas saistītas ar Kremļa informatīvo vidi. Tāpat tiek strādāts, lai skatītājiem būtu pieejamas ziņas krievu valodā no tādiem medijiem kā "Deutsche Welle", britu BBC, "Current Time" un citiem.

Latvija atbilstoši likumiem ir vienkopienas valsts ar vienu valsts valodu un vadošo - latviešu - kultūru ar mērķi ieintegrēt visus Latvijā dzīvojošos, pauda politiķis. Viņš norādīja, ka tas jādara, respektējot katru etnisko izcelsmi, mājas un dzimto valodu, reizē visiem jābūt pieejamai Latvijas valsts valodai, kultūrai un informatīvajai telpai.

Kariņš uzsvēra, ka ir jāizmanto šī iespēja, lai palīdzētu tiem cilvēkiem, kuri, iespējams, vairākus gadu desmitus ir dzīvojuši pavisam citā informatīvajā vide. "Nesāksim ar nosodījumu. Sāksim ar skaidrojumiem. Esmu pārliecināts,- ja mēs, sabiedrības plašais vairākums, iekļaujoši gribam šos cilvēkus iesaistīt mūsu sabiedrībā, tas mums izdosies," prognozēja premjers.

Reizē valdības vadītājs akcentēja, ka tas ir divpusējs ceļš. "Cilvēkam ir jāgrib nākt, un no otrās puses ir jāizsniedz draudzīga roka, lai palīdzētu," sacīja Kariņš, paužot pārliecību, ka iedzīvotāji kopīgi šo ceļu ies un rezultātā sabiedrība būs saliedētāka.

Kā ziņots, valdības vadītāja runa šodien Saeimā ilga ap 50 minūtes, skarot arī vairākus, tajā skaitā Latvijas iekšpolitiku skarošus jautājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu