Vecāks: vadītāja skaļrunī biedēja ar karu. Bērni mīļojušies ar domu, ka dzīvo pēdējo dienu

TVNET/TV3.lv, Bez Tabu
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Šī brīža notiekošais pasaulē arī izglītības iestādēs ir visai liels izaicinājums, meklējot pareizo pieeju komunikācijai ar gados jaunākiem. Ņemot vērā bērnu atšķirīgos vecuma posmus, "Bez Tabu" novēroja, ka vecākiem šajā jomā domas dalās. 

"Mēs stāstām viņiem, lai viņi saprot, kas notiek, kas ir agrāk bijis un kas tagad ir. Nav patīkami, nav omulīgi, bet mamma ar tēti vienmēr ir blakus un pasargās, cik varēs," raidījumam "Bez Tabu" stāsta trīs bērnu māmiņa Agnese. "Man draudzenei meitiņa iet bērnudārzā, un viņai audzinātāja arī izstāstīja; un tad vakarā mammai prasa: kāpēc notiek karš un ko es darīšu, kad tu vairs nebūsi? Un sāk raudāt."

Un ne viens vien vecāks no saviem bērniem dzird ko šādu. Arī kādā no Rīgas bērnudārziem vadība brīdinājumu par draudīgo karastāvokli izplatījusi ar skaļu paziņojumu. Vecāki ir satraukti par informācijas ietekmi uz bērnu psihi!

"Šodien manam bērnam bērnudārzā Vecmīlgrāvī pa skaļruni vadītāja paziņoja par kara draudiem un to, ka, iespējams, būs karš. Bērns stāstīja, ka viņi ir apskāvušies, mīļojušies ar domu, ka dzīvo pēdējo dienu. Kaut kas šausmīgs, man tas nav pieņemami," raidījumam "Bez Tabu" stāsta bērna vecāks. 

Rīgas dome ir lietas kursā par konkrēto gadījumu! Skaties vairāk video!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu