Kā uzlabot redzamību ar piemērotām saulesbrillēm un kā tās pareizi uzglabāt mašīnā

CopyLinkedIn Draugiem X
Autobraucējs ar kabrioletu saulainā dienā
Autobraucējs ar kabrioletu saulainā dienā Foto: Shutterstock

Pavasaris ir klāt, saule spīd, ielas atspīd. Jāmeklē vecās saulesbrilles. No saulesbrillēm atkarīgs ne tikai komforts, bet arī braukšanas drošība. Šodien skaidrosim, kā izvēlēties saulesbrilles braukšanai.

Krišjānis Zumbergs no Take A Look briļļu galerijas skaidro, ka sākumā jāsaprot, kur ikdienas braucējs sajūt diskomfortu. Mēs esam tik dažādi, mums ir tik dažādas ikdienas situācijas... tāpēc par saulesbrillēm var teikt tā: "Kas der visam neder nekam. Saulesbrilles neder visām situācijām."

Tās var būt ar vai bez polarizācijas - tas ir pārklājums, kas noņem atspīdumus, piemēram, no slapja asfalta. Ir arī fotohromatiskās brilles, kam lēcas saules iespaidā kļūst tumšākas. Ir arī tā dēvētās šoferu brilles, ko ieteicams lietot putenī un miglā un var likt arī naktī. Runājot par cenām, vienas receptes nav. Var gadīties, ka brilles par 30 eiro iztur divus gadus, bet var gadīties, ka "nenovelk" pat nedēļu. Turklāt, ilgstoši nēsājot nekvalitatīvu produktu, var sāpēt acis un galva.

"Ja mēs runājam par kvalitatīvām saulesbrillēm, cena ir ir 80 eiro. Tad mēs zinām, ka ir garantijas un kvalitāte," saka Krišjānis Zumbergs.

To, ka saulesbrilles nav tikai stila lieta, uzsver arī Neste Latvija valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis.

Armands Beiziķis: "Pārvietojoties ar automašīnu, apkārt ir dažādi riski. Viens no būtiskajiem ir ceļa un vides pārredzamība. Man nav būtisks briļļu izskats. Galvenais, lai turas un ir viegli lietojamas... Briļļu krāsa un tonis nav svarīgi, galvenais kvalitāte un pārredzamība."

Kā pareizi kopt saulesbrilles?

Brillēm jādzīvo maciņā. Kopā ar lupatiņu, kam jābūt tīrai. Brilles nevajadzētu vienkārši turēt kaut kur mašīnā, jo "materiāls staigā, tāpēc kvalitatīvu lietu uz temperatūras svārstību rēķina varam sabojāt".

Šī paša iemesla dēļ Krišjānis neiesaka uzglabāt labas saulesbrilles atvāžamos nodalījumos, kādi sastopami dažos auto modeļos.

Krišjānis Zumbergs: "Ne visas brilles iet iekšā standarta vietās. Tās tur var arī noskrāpēties."

Ņemot vērā šos padomus, nebūs grūti tikt pie piemērotām saulesbrillēm, kas padarīs braukšanu ar auto ne vien patīkamāku, bet arī drošāku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu