Video ⟩ Smart-ID - autentifikācijas rīks un elektroniskais paraksts. Kā tas strādā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

22. martā plkst. 14.00 tiešsaistes pasākumā, kas notika “Digitālās nedēļas” ietvaros, bija iespēja uzzināt, kādiem mērķiem iespējams izmantot “Smart-ID”. Tas nav tikai banku autentifikācijas rīks, kā bieži mēdz uzskatīt. Pasākums tiešsaistē bija skatāms portālā TVNET, kā arī TVNET un Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas Facebook lapā.

“Smart-ID” ir arī elektroniskais paraksts, kas ir līdzvērtīgs Latvijas valsts piedāvātajam rīkam. Taču elektronisko parakstu var izmantot tikai tie “Smart-ID” lietotāji, kam lietotnē ir balts fons. Savukārt, ja fons ir zaļš, tas nozīmē, ka “Smart-ID” lietotājam ir pamata līmeņa konts, kuru viegli var pārveidot par kvalificētu kontu. Un šī iemesla dēļ pat nav vajadzības doties uz banku - visu var izdarīt attālināti, izmantojot biometrisko identifikāciju. Secīgi par visu, kā rīkoties un kā pilnvērtīgi izmantot “Smart-ID”, stāstīs Sanita Meijere, “SK ID Solutions” Latvijas filiāles vadītāja.

Dokumentu parakstīšanai visērtāk ir izmantot portālu “Dokobit”. Tur iespējams parakstīt gan dažāda formāta dokumentus, gan arī izmantot visus Latvijā pieejamos kvalificētos elektroniskā paraksta rīkus. Turklāt “Dokobit” ir vienīgā platforma Baltijas valstīs, kurā pieejams arī kvalificētas validācijas pakalpojums. Par parakstīšanās procesu un kvalificētu parakstu validāciju vebinārā stāstīs Ilmārs Arsenovičs, “Dokobit” vadītājs Latvijā.

Raksts tapis sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju (LIKTA).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu