No Krievijas vēstniecības saņemta protesta nota par plakātu uz Medicīnas muzeja ēkas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Plakāti pie Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja, paužot nosodījumu Krievijas militārajai agresijai pret Ukrainu.
Plakāti pie Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja, paužot nosodījumu Krievijas militārajai agresijai pret Ukrainu. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Ārlietu ministrija (ĀM) no Krievijas vēstniecības saņēmusi protesta notu par blakus vēstniecībai, uz Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja ēkas sienas, uzstādīto lielizmēra plakātu ar pārveidotu Krievijas prezidenta Vladimira Putina attēlu.

ĀM preses sekretārs Jānis Beķeris aģentūrai LETA apstiprināja šādas protesta notas saņemšanu no Krievijas vēstniecības.

Vaicāts par tās saturu un Latvijas atbildi, Beķeris skaidroja, ka ĀM diplomātisko saraksti publiski neiztirzā, tāpēc detaļas nevar atklāt.

Tikmēr ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piektdienas vakarā mikroblogošanas vietnē "Twitter" ierakstījis, ka "Latvija ciena un neierobežo mākslinieciskās izteiksmes brīvību".

Kā ziņots, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs uz fasādes pretī Krievijas vēstniecībai Ukrainas atbalstam izkāris lielizmēra plakātu ar Putina seju, sapludinātu ar galvaskausu.

Plakātā attēlotais ir mākslinieka Kriša Salmaņa veidotais žurnāla "Ir" 3.marta vāka noformējums. Uz žurnāla to papildināja uzraksts "Ko sēj, to pļausi".

Plakāti pie Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja.
Plakāti pie Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja. Foto: Sintija Zandersone/LETA
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu