VIDEO Ielūkojies skvoteru ieņemtajā Krievijas oligarha savrupmājā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Protestējot pret karu Ukrainā, agrā 14. marta rītā Londonas centrā skvoteri ieņēma krievu miljardierim Oļegam Deripaskam piederošu savrupmāju. Nu sociālajos medijos parādījies video, kas ļauj ielūkoties nama greznībā.

Oļegs Deripaska ir viens no septiņiem Krievijas oligarhiem, kuram Lielbritānijas valdība ir noteikusi sankcijas par ciešajām saitēm ar Kremli.

Deripaskas pārstāvis sacīja, ka patiesībā savrupmāja pieder viņa ģimenes locekļiem, nevis pašam miljardierim. 

Videoklipā redzamas tādas lietas kā Džino Serevīni stila glezna, plašs gaitenis, kas ved uz istabu, kurā ir skulptūra, kas izskatās kā britu tēlnieces Barbaras Hepvortas darbs. Tai seko liela viesistaba ar globusiem un divām lustrām, kā arī flīģeli - šķietami "Bösendorfer", kura vērtība pārsniedz 80 000 mārciņu.

Pirmajā stāvā redzams pusdienu galds, kas, šķiet, ir "Linley", un tā vērtība ir  apmēram 50 000 mārciņu. Pie sienas var redzēt arī dažus reliģiskus mākslas darbus.

Saskaņā ar Apvienotās Karalistes valdības sankciju sarakstu Deripaskam Apvienotajā Karalistē ir vairāku miljonu mārciņu īpašumu portfelis, un viņa bagātība tiek lēsta 2 miljardu sterliņu mārciņu apmērā.

Apvienotās Karalistes valdības sankciju sarakstā viņš tiek raksturots kā "ievērojams Krievijas uzņēmējs un prokremlisks oligarhs", kurš ir "cieši saistīts ar Krievijas valdību un Vladimiru Putinu".

Viņš tiek raksturots kā Putina "mīļākais" oligarhs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu