Rīgas dome savu neizdarību slēpj aiz skaļiem paziņojumiem, apgalvo Plešs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas dome savu neizdarību slēpj aiz skaļiem paziņojumiem, - šādi partijas "Progresīvie" aicinājumu atstādināt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Artūru Tomu Plešu aģentūrai LETA komentēja pats ministrs.

"Šī retorika skaidri apliecina, ka Rīgas dome savu nolaidību, neizdarību, un, iespējams, kompetences trūkumu slēpj aiz skaļiem paziņojumiem. Ja tā nav nolaidība, tad tas traktējams kā tiesiskais nihilisms. Rīgas dome jau kopš 2018. gada, kad Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija pirmo reizi norādīja uz teritorijas plānojuma neatbilstību likumam, nav labojusi norādītās kļūdas," norāda ministrs.

Viņš uzsver, ka likums nav politisks, bet gan juridisks, un tas jāievēro ikvienam. Ja likums pēc kāda domām nav taisnīgs, jāvēršas pie likumdevēja.

Plešs arī norāda, ka Rīga jau desmit gadus gaidījusi attīstības plānu, būtu nekavējoties jāķeras pie pieļauto kļūdu labošanas, taču daļa Rīgas domes koalīcijas nodarbojas ar populismu, sabotējot savas pilsētas attīstību. Viņš uzsvēra, ka šī ir iespēja Rīgas domei pierādīt, ka tā ir likuma pusē.

Kā ziņots, Rīgas domes valdošajā koalīcijā ietilpstošā partija "Progresīvie" aicina Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) pieprasīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artūra Toma Pleša (AP) demisiju saistībā ar Rīgas attīstības plāna apturēšanu.

Rīgas domē "Progresīvie" strādā vienā frakcijā ar Rīgas mēru Mārtiņu Staķi, kura pārstāvētā partija "Par!" savukārt Saeimā strādā vienā frakcijā ar Pleša pārstāvēto partiju "Latvijas attīstībai". "Progresīvajiem", "Par!" un "Latvijas attīstībai" bija vienots saraksts Rīgas domes vēlēšanām, tomēr īsi pēc vēlēšanām partijas sastrīdējās tik nopietni, lai izjuktu kopīgā frakcija.

"Progresīvie" šodien izplatījuši paziņojumu, kurā Plešam pārmet "šauru grupu interešu aizstāvību", kas būtiski kavējot Rīgas un citu pašvaldību attīstību un Latvijas izaugsmi.

Pleša darbība esot "klaja kaitniecība", tāpēc "Progresīvies" aicina Kariņu pieprasīt ministra demisiju.

Kā ziņots, VARAM ir apturējusi Rīgas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem, jo konstatēta tā neatbilstība likumiem un samērīguma trūkums starp iesaistīto pušu interesēm, preses konferencē iepriekš informēja Plešs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu