Sabombardētajā Mariupoles teātrī varētu būt nogalināti 300 cilvēku, stāsta aculiecinieki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Mariupoles Drāmas teātra ēkā, kas 16.martā tika sagrauta, kad Krievijas kara lidmašīna uz tās nometa bumbu, dzīvību varētu būt zaudējuši aptuveni 300 cilvēku, pavēstīja Mariupoles pilsētas dome.

"Diemžēl sākam šo dienu ar sliktām ziņām. Parādījusies aculiecinieku informācija par to, ka Mariupoles Drāmas teātrī krievu lidmašīnas bombardēšanas rezultātā nogalināti aptuveni 300 cilvēku. Līdz pēdējam negribas ticēt šīm šausmām. Līdz pēdējam gribas ticēt, ka visiem izdevās izglābties. Bet to cilvēku vārdi, kas bija ēkā šī terorakta brīdī, saka pretējo," teikts paziņojumā.

Pilsētas dome atgādināja, ka Krievijas karaspēku nav atturējis milzīgais uzraksts "BĒRNI" teātra ēkas priekšā.

"Mēs spēsim atjaunot ēkas, bet vēs nekad nevarēsim atgūt draugus, kaimiņus, radus un tuvos cilvēkus. Gaiša piemiņa visiem nevainīgajiem upuriem šajā karā, ko pret Ukrainu ved valsts agresors, valsts terorists Krievija," sacīts paziņojumā.

16.martā Krievijas kara lidmašīna nometa bumbu uz Mariupoles Drāmas teātra ēkas, kur bija patvērušies vairāki simti mierīgo iedzīvotāju.

Drupas bija nosegušas arī bumbu patvertnes ieeju, un apšaudes turpināšanās dēļ ilgu laiku nebija informācijas par cietušajiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu